Skype το ξέρετε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά;

Η Microsoft αρχίζει να αποσύρει το Skype Classic σήμερα, αλλά παραμένουν δύο διαφορετικές εκδόσεις του Skype 8. Τα διαθέτουν μια έκδοση “App Store” του Skype. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει λιγότερες δυνατότητες από το Skype για επιφάνεια εργασίας, που διατίθεται για από την ιστοσελίδα της Microsoft.

Έτσι υπάρχουν δύο εκδόσεις του Skype για τα Windows:

  • Το “Skype για Windows 10” συμπεριλαμβάνεται στα Windows 10 και προέρχεται από το Windows Store. Είναι μια εφαρμογή UWP, κάτι που σημαίνει ότι έχει διάφορους περιορισμούς.
  • Το “Skype για Windows” (χωρίς το 10) είναι διαθέσιμο για από την ιστοσελίδα του Skype της Microsoft. Αν έχετε εγκαταστήσει το Skype Classic, το σύστημα θα εγκαταστήσει αυτόματα αυτή την έκδοση του Skype στο σύστημά σας πολύ σύντομα. Διαθέτει επιπλέον χαρακτηριστικά, καθώς δεν έχει τους περιορισμούς του των UWP. Η συγκεκριμένη έκδοση αποκαλείται “desktop.”

Και οι δύο εφαρμογές Skype χρησιμοποιούν τον κώδικα του νέου Skype 8 και είναι παρόμοιες. Όμως η έκδοση desktop διαθέτει περισσότερες δυνατότητες. Μπορείτε να εγκαταστήσετε και τα δύο στο σύστημά σας, και μπορείτε να τρέξετε και τις δύο εφαρμογές ταυτόχρονα.

Πώς να κατεβάσετε το Skype από την ιστοσελίδα της Microsoft

Η Microsoft κρύβει αυτή την έκδοση! Για να το βρείτε, θα πρέπει να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα λήψης του Skype.

Η κανονική “Get Skype for Windows 10” κατεβάζει την έκδοση Skype 8 από το Store. Για να αποκτήσετε την έκδοση desktop του Skype 8, πρέπει να κάνετε κλικ στο κάτω βέλος δίπλα στο κουμπί λήψης και να επιλέξετε “Get Skype for Windows” (χωρίς το 10) κάτω από τις επιλογές λήψης για Linux.Skype 8

Ποια η διαφορά;

Με την πρώτη ματιά, οι εφαρμογές μοιάζουν να είναι οι ίδιες. Και οι δύο βασίζονται στο Skype 8, αλλά αν ψάξετε θα βρείτε διαφορές.

Για παράδειγμα, η έκδοση desktop του Skype στην περιοχή Ρυθμίσεις> Γενικά, σας επιτρέπει να ξεκινήσετε αυτόματα το Skype κατά την εκκίνηση των Windows και η εφαρμογή θα συνεχίσει να τρέχει στην περιοχή των ειδοποιήσεων. Η έκδοση Store του Skype δεν διαθέτει αυτές τις επιλογές.

Η έκδοση desktop διαθέτει επίσης χαρακτηριστικά του Cortana. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις απαντήσεις, τα emoticons και τις ενέργειες στο Cortana για το Skype. Η έκδοση Store του Skype δεν συμπεριλαμβάνει αυτές τις επιλογές.

Αν κάνετε αναβάθμιση από το Skype Classic, η έκδοση desktop του Skype 8 μπορεί να εισαγάγει το ιστορικό των συνομιλιών σας. Υπάρχει επίσης μια επιλογή “Εξαγωγή ιστορικού συνομιλίας από το Skype 7.x” στην περιοχή Ρυθμίσεις – Μηνύματα. Αυτή η επιλογή υπάρχει μόνο στο Skype για desktop.

Στις Ρυθμίσεις – Μηνύματα υπάρχει επίσης μια επιλογή που σας επιτρέπει να ελέγχετε το μέγεθος του κειμένου των συνομιλιών, ενώ στο Skype του Store δεν υπάρχει.

Μόνο η επιτραπέζια έκδοση του Skype 8 υποστηρίζει εισόδους από κάμερα DirectShow, οι οποίες απαιτούνται για εφαρμογές όπως το Open Broadcaster Software (OBS) και το Xsplit.

Η έκδοση Store υποστηρίζει μόνο εισόδους κάμερας χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη πλατφόρμα “Microsoft Media Foundation”. Επομένως, εάν η έκδοση Store δεν μπορεί να βρει την κάμερα που χρειάζεστε, δοκιμάστε να κατεβάσετε το Skype για desktop.

Το Skype για επιφάνεια εργασίας υποστηρίζει επίσης το NDI, ενώ το Skype από το Store δεν φαίνεται να έχει μπορεί να τραβήξει βίντεο από μια κάμερα δικτύου και να τη χρησιμοποιήσει σαν πηγή βίντεο στο Skype.

___________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).