Facebook λιγότεροι χρήστες με λιγότερα έσοδα

Η τελευταία αναφορά κερδών του ήταν πλήρης καταστροφή. Μετά από πολλούς μήνες με άσχημες ειδήσεις στα media, το Facebook αποκάλυψε τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου τον Ιούλιο και ανέφερε λιγότερα από ότι είχαν υπολογίσει οι αναλυτές της Wall Street.

facebookΤο σημαντικότερο που ανακοίνωσε η εταιρεία ήταν οι λιγότεροι χρήστες. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες του Facebook δεν αυξήθηκαν καθόλου στις πιο πολύτιμες αγορές του, στις Η.Π.Α., στον Καναδά και στην Ευρώπη, αλλά αντίθετα ο αριθμός συρρικνώθηκε.

Μετά από χρόνια ασταμάτητης εισροής χρηστών (το Facebook έχει πάνω από 2,2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και διαθέτει άλλες τρεις υπηρεσίες με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες) η εταιρεία χτύπησε σε τοίχο.

Ήταν απλά ένα κακό τρίμηνο; ή είναι το ίδιο το Facebook και η κακή διαχείριση; Θα μάθουμε το απόγευμα της Τρίτης όταν η εταιρεία αναφέρει τα κέρδη του Q3.

Η είσοδος νέων χρηστών θα είναι αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουμε πρώτο. Το Facebook ενδέχεται να συρρικνώνεται σε ορισμένες αγορές, αλλά ο αριθμός των χρηστών του συνεχίζει να αυξάνεται συνολικά. Παρά το ότι το τελευταίο τρίμηνο το απόθεμα του Facebook μειώθηκε περισσότερο από 20% μετά την τελευταία ανακοίνωση κερδών και δεν έχει ανακάμψει ακόμη, η εταιρεία διέθετε 22 εκατομμύρια νέους καθημερινούς χρήστες (το τελευταίο τρίμηνο).

Δεν είναι πολλοί για το Faceboοk, αλλά και πάλι είναι 22 εκατομμύρια άνθρωποι. Έτσι, ναι, το Facebook εξακολουθεί να μεγαλώνει τεχνικά. Το πρόβλημα όμως είναι ότι όλοι αυτοί οι νέοι χρήστες του Facebοok προέρχονταν από αγορές στις οποίες η εταιρεία δεν κερδίζει χρήματα, ή δεν κερδίζει τόσα χρήματα.

Κάθε χρήστης στο Facebook στις Η.Π.Α. ή στον Καναδά παρήγαγε περίπου 26 δολάρια έσοδα για την εταιρεία το τελευταίο τρίμηνο. Κάθε χρήστης από την “Ασία-Ειρηνικό” παρήγαγε μόλις 2,62 δολάρια. Σε άλλα μέρη του , όπως η Νότια Αμερική ή η Αφρική, οι χρήστες παρήγαγαν μόλις 1,91 δολάρια.

Έτσι αν το Faceboοk εγγράφει λιγότερους χρήστες από το συνηθισμένο και αυτοί οι χρήστες προέρχονται από περιοχές που δεν αποδίδουν έσοδα, ή δίνουν λιγότερα έσοδα ανά χρήστη στην εταιρεία, οι επενδυτές θα αρχίσουν να ανησυχούν.

Την Τρίτη τα στελέχη του Facebook θα έχουν μια ευκαιρία να εξηγήσουν γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά και ποιο είναι το σχέδιο τους για να το διορθώσουν.

Τα καλά νέα είναι ότι το Facebook έχει περισσότερα έσοδα εκτός από τα έσοδα που βασικού κοινωνικού δικτύου. Το Instagram έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες, και ορισμένοι εκτιμούν ότι φέτος θα κάνει έσοδα 8 δισ. δολαρίων.

Η υπηρεσία Messenger του Facebook έχει 1.4 δισεκατομμύρια χρήστες και άρχισε να πωλεί διαφημίσεις ενώ η εταιρεία που ανήκει στο Facebook, με 1.5 δισεκατομμύρια χρήστες, ουσιαστικά δεν παρουσιάζει σημαντικά έσοδα.

____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).