Kamerka ανακαλύψτε ανοιχτές κάμερες στη γειτονιά σας

Kamerka: Οι κάμερες παρακολούθησης είναι λίγο πολύ κοινότυπες όταν ζείτε σε πόλεις. Πολλές από αυτές τις κάμερες συνδέονται με το Διαδίκτυο και μπορεί να είναι σκόπιμα ή κατά λάθος ανοικτές. Οι εκτεθειμένες συσκευές μπορούν να είναι παντού, από επιχειρήσεις, μέχρι σχολεία, ή ακόμα και μέσα σε σπίτια.

Ένα νέο εργαλείο σάς επιτρέπει να βλέπετε πού υπάρχουν τέτοιες κάμερες.

Kamerka

Μέχρι σήμερα βρίσκαμε τις ανοικτές συσκευές με την μηχανή αναζήτησης Shodan. Όμως το νέο εργαλείο επιτρέπει σε όλους να αναζητήσουν ανοιχτές κάμερες ανά διεύθυνση σε έναν χάρτη.

Το εργαλείο αναδεικνύει με απτό τρόπο την μη ασφάλεια που επιτρέπουμε γύρω μας, και ενδεχομένως μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλοι για την παρακολούθηση του σπιτιού μας, ή του παιδιού μας.

“Μπορείτε να αναζητήσετε κάμερες σε όλο τον κόσμο και να ελέγξετε αν υπάρχει κάποια ανοικτή κάμερα κοντά σας”, αναφέρει ο ερευνητής ασφάλειας που κυκλοφόρησε το εργαλείο, που χρησιμοποιεί σαν ψευδώνυμο το Woj-ciech.

Όπως εξηγεί ο Woj-ciech, το εργαλείο Kamerka συνδυάζει πολλά διαφορετικά κομμάτια κώδικα Python μαζί. Σε τελική , βασίζεται στην μηχανή αναζήτησης Shodan για να βρει πρώτα τις εκτεθειμένες κάμερες (εκείνοι που τρέχουν το εργαλείο θα πρέπει να έχουν ένα λογαριασμό στο Shodan με ένα API).

Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί το Geopy, μια βιβλιο της Python που διευκολύνει τη γεωγραφική διευθέτηση διευθύνσεων, και πόλεων. Το τελικό μαγικό συστατικό είναι το Folium, μια βιβλιοθήκη Python που χειρίζεται τη δημιουργία του χάρτη.

Όταν ένας χρήστης προσθέσει την διεύθυνση που επιθυμεί, το εργαλείο επιστρέφει μια λίστα με τις συσκευές που βρέθηκαν και δημιουργεί ένα χάρτη σε HTML.

Ανοίξτε το αρχείο σε ένα . Το αρχείο είναι διαδραστικό, αφού σας επιτρέπει να μετακινηθείτε στην επιλεγμένη περιοχή, κάνοντας κλικ στους δείκτες για να εμφανιστούν οι διευθύνσεις IP που διαθέτουν οι κάμερες της περιοχής.

____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).