Windows 10 19H1 SDK ήρθε με υποστήριξη WPA3

Windows 10 19H1 με WPA3! Τον Ιούνιο η Wi-Fi Alliance ανακοίνωσε ένα νέο πρότυπο κρυπτογράφησης WI-FI, το WPA3. Η νέα έκδοση του Wireless Protected φέρεται να είναι ανθεκτική σε επιθέσεις γιατί θα μπλοκάρει κάθε αίτημα πιστοποίησης μετά από μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών.

Windows 10 19H1

Το νέο πρότυπο θα εφαρμόζει επίσης και ένα “forward secrecy”, κάτι που σημαίνει ότι οι εισβολείς που ανακαλύπτουν τον κωδικό πρόσβασης του WIFI δεν θα μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν την κυκλοφορία που καταγράφηκε.

Το πρότυπο ενσωματώνει επίσης το WI-FI Easy Connect, το οποίο θα επιτρέψει στους χρήστες να ρυθμίσουν τις επιλογές Wi-Fi WPA3 μιας συσκευής που δεν έχει οθόνη, όπως σε ένα έξυπνο διακόπτη ή μια έξυπνη τοστιέρα (συσκευές IoT).

Το WPA3 είναι επί του παρόντος προαιρετικό για τις συσκευές που θα κυκλοφορήσουν, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει υποχρεωτικό.

Αυτήν τη στιγμή δεν υποστηρίζεται στα Windows 10, αλλά η κυκλοφορία του Windows 10 19H1 SDK από την Microsoft συμπεριλαμβάνει ένα νέο API το οποίο φαίνεται να υποδεικνύει ότι η υποστήριξη για το νέο πρότυπο θα έρθει σύντομα.

Το νέο API αναφέρει:

    namespace Windows..Connectivity {
     enum NetworkAuthenticationType {
    Wpa3 = 10,
    Wpa3Sae = 11,
    }
    }

Το WPA3 είναι η εταιρική έκδοση, ενώ το WPA3 SAE είναι η έκδοση καταναλωτών με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτότητας ομότιμων (SAE από το Simultaneous Authentication of Equals), και θα αντικαταστήσει το κοινόχρηστο κλειδί (PSK από το Pre-shared Key) του WPA2-Personal.

Το WPA3 είναι διαλειτουργικό με το WPA2, οπότε η υποστήριξη θα είναι απαραίτητη μόνο για συσκευές που παίρνουν πολύ σοβαρά την ασφάλεια.
Για μεγαλύτερη υιοθέτηση όμως του νέου πρότυπου μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του 2019 όταν θα είναι σε όλους τους χρήστες της “σταθερής” έκδοσης του Windows 10 19H1.

____________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).