Ubuntu 18.04 LTS υποστήριξη για 10 χρόνια

Στo OpenStack Summit στο Βερολίνο, ο ιδρυτής της Canonical, Mark Shuttleworth, ανακοίνωσε ότι η διάρκεια ζωής του Ubuntu 18.04 Long Term Support (LTS) θα επεκταθεί από πέντε χρόνια σε δέκα χρόνια.

“Είμαι ευτυχής να ανακοινώσω ότι το Ubuntu 18.04 θα υποστηριχτεί για 10 χρόνια”, δήλωσε ο Shuttleworth.Ubuntu 18

Το Ubuntu 18.04 κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2018. Αν και όλοι γνωρίζουν το Ubuntu σαν desktop, τα κέρδη της Canonical προέρχονται από πελάτες διακομιστών και cloud. Για τις εταιρείες η Canonical πρόσφερε την εκτεταμένη υποστήριξη ασφαλείας στο Ubuntu 12.04, στη συνέχεια στο Ubuntu 14.04, και τώρα στο Ubuntu 18.04. Σε μια συνέντευξή του μετά την διάσκεψη, ο Shuttleworth δήλωσε ότι το Ubuntu 16.04, θα υποστηρίζεται μέχρι τον Απρίλιο του 2021.

Όσον αφορά το OpenStack, ο Shuttleworth υποσχέθηκε να υποστηρίξει τις εκδόσεις του OpenStack που χρονολογούνται από το IceHouse του 2014. Ο Shuttleworth ανέφερε: “Αυτό που έχει σημασία δεν είναι η δεύτερη μέρα, αλλά η 1.500η μέρα”.

Υποσχέθηκε επίσης, ότι η Canonical να επιτρέψει στους πελάτες του OpenStack να αλλάξουν από μια έκδοση του OpenStack σε άλλη.

Ο Shuttleworth ανέφερε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια, η Canonical είχε πάρει πελάτες της Red Hat με το Ubuntu. Εξήγησε δε ότι οι εταιρείες που έρχονται στην Canonical δεν έρχονται για να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Red Hat Enterprise Linux (RHEL) ή του OpenShift, αλλά να επεκταθούν σε νέους τομείς τεχνολογίας, όπως το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT), τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή (ML/AI).

Ωστόσο, ο Shuttleworth προβλέπει ότι η εξαγορά της Red Hat από την IBM θα οδηγήσει τους πελάτες της εταιρείας να στραφούν στο Ubuntu.

Είμαστε ουδέτεροι από το δημόσιο σύννεφο, εργαζόμαστε με τις AWS, Azure και Google, παρέχουμε κοινές υπηρεσίες σε διαφορετικό περιβάλλον, αλλά δεν είμαστε ο ς κοινός παρονομαστής. Θέλουμε να γίνουμε το καλύτερο σύστημα για τις υπηρεσίες Azure, AWS, κ.ο.κ.

Θεωρεί δε την Red Hat σαν τη μοναδική εταιρεία που μπορεί να ανταγωνιστεί την Canonical στο χώρο των επιχειρήσεων Linux και cloud, και παραβλέπει το SUSE.

_______________

Η Canonical δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία των χρηστών του Ubuntu 1 8.04 LTS

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).