Cloudflare μήνυση από σχεδιαστές νυφικών

Σε μια νέα καταγγελία που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό της Καλιφόρνιας, η Cloudflare κατηγορείται ότι συνέβαλε, βοήθησε και ενθάρρυνε παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

Η εταιρεία φέρεται να αρνήθηκε να τερματίσει ιστοσελίδες που χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες τους. Η καταγγελία όμως δεν υποβλήθηκε από το , αλλά από δύο κατασκευαστές νυφικών.Cloudflare

Η Cloudflare είναι μια από τις κορυφαίες υπηρεσίες CDN. Παράλληλα προστατεύει από επιθέσεις DDoS, και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν και χιλιάδες σελίδες που παραβιάζουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως το The Bay. Το γεγονός έχει δημιουργήσει κατά καιρούς μεγάλα προβλήματα στην εταιρεία, καθώς πάρα πολλοί κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων έχουν παραπονεθεί επανειλημμένα για τον ρόλο της εταιρείας.

Το 2016 η Cloudflare κατηγορήθηκε για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από την ALS Scan. Η υπόθεση έληξε σε εμπιστευτικό συμβιβασμό φέτος το καλοκαίρι, αλλά όπως φαίνεται τα προβλήματα δεν τελειώσαν για την εταιρεία.

Η νέα καταγγελία όμως δεν προέρχεται από την βιομηχανία της ψυχαγωγίας, αλλά από δύο κατασκευαστές και χονδρέμπορους νυφικών. Δεν είναι μια τυπική δίκη “πειρατείας”, αλλά μια περίπτωση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων που θα μπορούσε να έχει ευρείες συνέπειες.

Σε μια μήνυση που υποβλήθηκε σε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια, οι Mon Cheri Bridals και Maggie Sottero Designs υποστηρίζουν ότι η Cloudflare δεν σταμάτησε την λειτουργία ιστοσελίδων πωλητών που αντέγραφαν τα νυφικά τους, μετά από πάρα πολλά αιτήματα. Το γεγονός καθιστά υπεύθυνη την Cloudflare για τις παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων, των σελίδων που χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες της.

“Οι ενάγοντες έχουν καταθέσει εκατοντάδες αιτήματα κατάργησης στην CloudFlare, σύμφωνα με τον Νόμο για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (DMCA), αλλά η εταιρεία αρνήθηκε να απαντήσει σε αυτές τις ειδοποιήσεις προσφέροντας τις υπηρεσίες της στους παραβάτες”, αναφέρει η καταγγελία.

Ως εκ τούτου, η CloudFlare είναι υπεύθυνη για τις παραβιάσεις που διαπράττονται από τους πελάτες της.

Οι ιστοσελίδες που πωλούν πλαστά προϊόντα δεν είναι κάποιο νέο πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια η American Bridal & Prom Industry Association έχει καταθέσει αγωγές εναντίον εκατοντάδων ιστότοπων, με αποτέλεσμα την παύση λειτουργίας πάνω από 1.500 domains.

Αυτό που είναι νέο ωστόσο, είναι ότι οι κατασκευαστές νυφικών προσπαθούν τώρα να ορίσουν υπεύθυνο ένα τρίτο διαμεσολαβητή. Η Mon Cheri Bridals και η Maggie Sottero αναφέρουν ότι η Cloudflare “προστατεύει τα πειρατικά sites από νομικές προσφυγές από τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων” και ότι είναι “ανίκανοι ή απρόθυμοι να αφαιρέσουν οποιοδήποτε περιεχόμενο που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα”.

Τέλος, οι Mon Cheri Bridals και Maggie Sottero ζητούν αποζημίωση για τις απώλειες που υπέστησαν, αλλά και τον αποκλεισμό όλων των παραβατικών δραστηριοτήτων.

Να αναφέρουμε ότι μπορεί η υπόθεση να μην έχει καμία σχέση με τις καταγγελίες σε πειρατικές ιστοσελίδες, ωστόσο μια καταδικαστική απόφαση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν “δεδικασμένο”  από τις βιομηχανίες ψυχαγωγίας, που παρακολουθούν προσεκτικά την πορεία της.

Δείτε την καταγγελία στο PDF που ανέβασε το TorrentFreak.

_______________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).