Soyuz-FG στο ISS από τη γη στο διάστημα: This is real

Soyuz-FG στο ISS: Έχουμε συνηθίσει πια να βλέπουμε τέλειες απεικονίσεις του διαστήματος, σε ταινίες και βιντεοα. Έτσι αν καμιά φορά δούμε κάτι πραγματικό δεν συγκρίνεται με το που μας παρουσιάζουν οι παραγωγοί ταινιών.

Την Πέμπτη, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) δημοσίευσε ένα βίντεο που τραβήχτηκε μέσα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από τον αστροναύτη Alexander Gerst. Το βίντεο παρουσιάζει ένα time-lapse από το ρωσικό διαστημικό σκάφος Progress MS-10 που ξεκίνησε από το κοσμοδρόμιο Baikonur του Kazakhstan στις 16 Νοεμβρίου.

Soyuz-FG

Τα πλάνα είναι σχεδόν απίστευτα καθώς δείχνουν το διαστημικό σκάφος σε μια αποστολή τροφοδότησης του ISS, που ταξιδεύει σε τροχιά. Η κάμερα στο μη επανδρωμένο Ρώσικο διαστημικό σκάφος, αποκαλύπτει την καμπυλότητα της Γης σε μια κλίμακα που δεν έχουμε δει.

“Αυτό είναι πραγματικό”, έγραψε ο Alexander Gerst σε ένα tweet με το βίντεο. “Πώς φεύγει ένα διαστημόπλοιο από τον πλανήτη μας, όπως φαίνεται από το ISS”.

Πέρα από τα απίστευτα πλάνα, το βίντεο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς απεικονίζει την πρώτη εκτόξευση του Ρώσικου πυραύλου Soyuz-FG στο ISS μετά από μια αποτυχημένη αποστολή που θα μετέφερε πλήρωμα στο ISS τον περασμένο μήνα. Η αιτία αποτυχίας της αποστολής ήταν ένας αισθητήρας που δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η αποστολή της 16ης Νοεμβρίου ήταν μη επανδρωμένη, αλλά ο Soyuz-FG θα πετάξει ξανά (αυτή τη φορά με αστροναύτες) στο ISS από τα , σύμφωνα με τον επικεφαλής της NASA Jim Bridenstine.

Δείτε το βίντεο

_____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).