Ξεκινάει το 2019 η FairBnB σαν εναλλακτική λύση του Airbnb

Ξεκινάει το Ιανουάριο του 2019 η FairBnB σαν μία ηθικότερη εναλλακτική λύση της Airbnb. Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει για αρχή, σε 4 πόλεις του εξωτερικού.

FairBnB

Η Airbnb ξεκίνησε την λειτουργία της πριν 10 χρόνια και σε όλο αυτό το είχε μία λαμπρή καριέρα. Με βάση την απλή ιδέα να βοηθήσει τους ανθρώπους να νοικιάσουν τα α τους στους τουρίστες, τα ετήσια της εταιρείας έχουν φτάσει τα 2 δις δολάρια και οι υπηρεσίες της είναι διαθέσιμες σε όλες σχεδόν τις χώρες του πλανήτη.

Αλλά η τεράστια δημοτικότητα και τα κέρδη της Airbnb έρχονται επίσης με ένα σωρό . Πολλές πόλεις παραπέμπουν στην Airbnb ως έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την αύξηση του ενοικίου, την έλλειψη στέγης, την φορολογική εξυγίανση και άλλες καταστροφικές επιπτώσεις του τουρισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Sito Veracruz και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να ιδρύσουν την FairBnB θεωρώντας ότι μπορούν να προσφέρουν μια καλύτερη και δικαιότερη εναλλακτική λύση.

Τα πρώτα ενοίκια μέσω του FairBnB πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο του 2019 σε τέσσερις πόλεις. Στο Άμστερνταμ, στη Βαρκελώνη, στη Μπολόνια και στη Βενετία. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της FairBnB υπάρχει ήδη και ο σχετικός πυρήνας στην Αθήνα, αποτελούμενος από τρεις συλλογικότητες, πλην όμως είναι ακόμα άγνωστο πότε θα μπορείτε να δηλώσετε τις οικίες σας στην νέα πλατφόρμα.

Σύμφωνα με την FairBnB η νέα πλατφόρμα διατείνεται ως μία ηθικότερη και εναλλακτική λύση της Airbnb έχοντας τρεις βασικές διαφορές με αυτήν. Πρώτον την διαφάνεια και νομιμότητα, δεύτερο το ότι το 50% της προμήθειας θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση σχεδίων της τοπικής κοινότητας και τρίτον το ότι είναι ένας συνεταιρισμός, δηλαδή η πλατφόρμα ανήκει σε μια ομάδα ανθρώπων που επιθυμεί να μεγαλώσει σε αριθμό και όχι σε ένα και μόνο επιχειρηματία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).