YouTube: διαγραφή 7,8 εκατ. βίντεο και 1.6 εκατ. καναλιών

Η δημοσίευσε χθες την έκθεση YouTube Community Guidelines Enforcement για το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Η έκθεση αναφέρει ότι το YouTube διέγραψε 7,8 εκατομμύρια , 224 εκατομμύρια σχόλια και 1,6 εκατομμύρια κανάλια στο τρίτο τρίμηνο του 2018, λόγω παραβιάσεων της πολιτικής της εταιρείας.

Η πλειοψηφία των βίντεο και των σχολίων που αφαιρέθηκαν από το YouTube καταργήθηκαν αυτόματα. Τα scripts του YοuTube αφαίρεσαν αυτόματα 6,3 εκατομμύρια βίντεο και 223 εκατομμύρια σχόλια από τον ιστότοπο. Τα υπόλοιπα 1,5 εκατομμύρια βίντεο και 1 εκατομμύριο σχόλια αναφέρθηκαν στο YouTube με άλλους τρόπους.

Τα αιτήματα από εταιρείες, ή από διάφορες κυβερνήσεις οδήγησαν στην διαγραφή 34.000 βίντεο. 547.000 βίντεο αφαιρέθηκαν, μετά από καταγγελίες χρηστών της υπηρεσίας και 878.000 ανακαλύφθηκαν από μέλη του προγράμματος Trusted Flagger του YοuTube.
youtube

Το 74,5% όλων των βίντεο που επισημάνθηκαν από το αυτοματοποιημένο του YouTube δεν προβλήθηκε καθόλου από την ιστοσελίδα και το “πάνω από” το 90% των βίντεο που ανέβηκαν τον Σεπτέμβριο του 2018 που διαγράφηκαν για βίαιο, ή εξτρεμιστικό περιεχόμενο είχαν λιγότερες από 10 προβολές σύμφωνα με την YοuTube .

Το spam είναι ο πρώτος λόγος για τον οποίο διαγράφονται τα βίντεο. Περίπου το 72% όλων των βίντεο αφαιρέθηκε ήταν γιατί είχαν επισημανθεί σαν παραπλανητικά, απάτες ή spam. Η ασφάλεια των παιδιών, το γυμνό ή η σεξουαλική παρενόχληση, και η βιαιότητα ήταν στο 23%.

Τα κανάλια του YouTube λαμβάνουν προειδοποιήσεις όταν παραβιάζουν κάποιες από τις πολιτικές της εταιρείας. Το YοuTube τερματίζει τα κανάλια μετά από τρεις προειδοποιήσεις.

Όλα τα βίντεο που υπάρχουν σε αυτά τα κανάλια, διαγράφονται. Το YouTube λοιπόν διέγραψε 1,6 εκατομμύρια κανάλια το τρίτο τρίμηνο του 2018 και αυτό οδήγησε στην κατάργηση 50,2 εκατομμυρίων βίντεο που υπήρχαν από αυτά τα κανάλια.

Να αναφέρουμε ότι το YοuTube δέχεται μεγάλες πιέσεις για να εντοπίζει και να διαγράφει γρήγορα ορισμένους τύπους περιεχομένου.

____________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Βέβαια κανένας δεν ξέρει αν όντως τα βίντεο που διαγράφονται είναι αυτά που λέει η εταιρεία ή διαγράφει και άλλα που δεν έχουν σχέση με τα λεγόμενα
    Καλό είναι να μην διαγράφονται τα βίντεο (προφανώς δεν θα κρατούνται αυτά που είναι ποινικός κολάσιμα) και ο καθένας που τα ανεβάζει να είναι υπεύθυνος για αυτό.
    Αλλιώς έχουμε ένα ακόμα δείγμα λογοκρισίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).