Donald Trump νομοσχέδιο έκτακτης ανάγκης για Huawei & ZTE

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, εξετάζει την εφαρμογή ενός νομοσχεδίου που ουσιαστικά θέτει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να εμποδίσει τις αμερικανικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από τις Κινέζικες εταιρείες Huawei και ZTE, σύμφωνα με το Reuters.

Donald Trump
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζονται ότι και οι δύο εταιρείες λειτουργούν υπό την αιγίδα της Κινέζικης κυβέρνησης και ότι ο εξοπλισμός τους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκοπεία των Αμερικάνων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Donald Trump, φυσικά αν και δεν το αναφέρουν, επιθυμούν να έχουν την αποκλειστικότητα, κατά του “στο χωριό μου μωρέ έχεις ;”

Η εκτελεστική εντολή, η οποία εξετάζεται για περισσότερο από οκτώ μήνες, θα μπορούσε να εκδοθεί από τον Ιανουάριο που μας έρχεται, για να εμποδίσει τις αμερικανικές εταιρείες να αγοράζουν εξοπλισμό από ξένους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιών που δημιουργούν σημαντικούς κινδύνους στην εθνική ασφάλεια.

Το νομοσχέδιο μάλλον είναι είναι απίθανο να ονομάσει τις εταιρείες Huawei και ZTE, αλλά πολλοί θα την ερμήνευσαν σαν εξουσιοδότηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης των συσκευών των δύο εταιρειών.

Η εκτελεστική εντολή θα επικαλείται τον Διεθνή Νόμο για τις Οικονομικές Εξουσίες Έκτακτης Ανάγκης ( Emergency Economic Powers Act), ένα νόμο που δίνει στον Πρόεδρο των την εξουσία να ρυθμίζει το εμπόριο σε περίπτωση μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης που απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Huawei και η ZTE φυσικά και έχουν απορρίψει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ, για το ότι τα προϊόντα τους χρησιμοποιούνται για κατασκοπεία.

Σε ένα μήνυμα για το νέο έτος 2019, ο Rotating CEO της εταιρείας Guo Ping ανέφερε:

“Η Huawei δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι απειλή ασφάλειας. Θα βρεθούμε στα υψηλότερα πρότυπα, θέτοντας την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την της ιδιωτικής ζωής στην κορυφή της ατζέντας μας”.

“Σχεδιάζουμε να βελτιώσουμε συστηματικά τις δυνατότητες του λογισμικού μας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, οικοδομώντας εμπιστοσύνη και υψηλή ποιότητα σε κάθε ένα από τα προϊόντα μας”.

_____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).