Ψεύτικη εφαρμογή Alexa ανεβαίνει μέχρι την κορυφή του App Store

Μια ψεύτικη εφαρμογή που προσποιείται ότι είναι το επίσημο Alexa της εταιρείας Amazon, κατάφερε να αναρριχηθεί στα download charts στο App Store.

alexa

Φαίνεται ότι δεν είναι μόνο το Google ευάλωτο σε ψεύτικες εφαρμογές, που έχουν σχεδιαστεί για να επωφελούνται από την εμπιστοσύνη των ανθρώπων σε μια . Το App Store της Apple είναι εξίσου ευάλωτο, καθώς η πρόσφατη εφαρμογή με τίτλο “Setup for Amazon Alexa” αποτελεί τρανή απόδειξη αυτού.

Η συγκεκριμένη ψεύτικη εφαρμογή όχι μόνο κατάφερε να μείνει στο App Store, το οποίο ελέγχεται αυστηρά από την Apple, αλλά ανέβηκε και σε downloads. Αν και δεν είναι τόσο εύκολο να επιτευχθεί, η εφαρμογή έφτασε στο Νο6 στα Utilities και στο Νο75 στο Top Free. Οι περισσότερες κανονικές και νόμιμες εφαρμογές στο App Store, δεν έχουν καταφέρει ούτε στο όνειρό τους να φτάσουν τόσο ψηλά.

Πώς είναι δυνατόν?
Δεν είναι και τόσο μεγάλο μυστήριο το γεγονός ότι κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά στο App Store. Μπορεί εύκολα να εξηγηθεί λόγω των Χριστουγέννων. Προφανώς, πολλοί έλαβαν ή αγόρασαν ένα πακέτο από το Amazon Alexa και άρχισαν να ψάχνουν για ένα εργαλείο στο App Store. Το κύμα των αναζητήσεων και των χρηστών το προώθησε στην κορυφή.

Σε αντίθεση με το Google Play Store, το App Store ελέγχεται πολύ πιο καλά και κάθε εφαρμογή αξιολογείται πριν γίνει δεκτή. Πολλές εφαρμογές μεγάλου μεγέθους, και μάλιστα από μεγάλες εταιρείες, απορρίφθηκαν, αλλά με κάποιο τρόπο αυτή η ψεύτικη εφαρμογή κατάφερε να περάσει τη διαδικασία έγκρισης.

Λίγο μετά που οι χρήστες άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι ήταν ψεύτικο, το “Setup for Amazon Alexa” καταργήθηκε και δεν είναι πλέον διαθέσιμο. Αν και η είδηση δεν αφορά τους χρήστες στην , τους δίνει μία ιδέα για το τι συμβαίνει σήμερα στις πλατφόρμες εύρεσης εφαρμογών για τα τηλέφωνα και εξιστορεί ότι θα πρέπει να έχουν πάντα την προσοχή τους όταν κατεβάζουν κάτι στο κινητό τους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).