BitTorrent Inc: πληρώστε για ταχύτερα torrents

Η BitTorrent Inc. ανακοίνωσε ένα νέο κρυπτό-νόμισμα που θα επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν για ταχύτερες λήψεις. Το συγκεκριμένο cryptocurrency είναι μέρος του σχεδίου της BitTorrent και της TRON για την προσθήκη κρυπτό-νομισμάτων στο BitTorrent μέσω μιας σειράς επεκτάσεων.

Το νέο cryptocurrency token της BitTorrent (BTT) θα προσφέρεται μέσω μιας αποκλειστικής πώλησης συμβόλων και αργότερα το 2019, οι χρήστες του uTorrent θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα πρώτα “νομίσματα” μέσω των εφαρμογών τους.

BitTorrent

Πέρυσι, η BitTorrent Inc. αποκτήθηκε επίσημα από την TRON, μια startup κρυπτογράφησης που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πραγματικά αποκεντρωμένου Διαδικτύου.

Αυτό σημαίνει ότι οι mainline εφαρμογές uTorrent και BitTorrent, δύο από τους πιο δημοφιλείς εφαρμογές για torrent, θα αποκτήσουν μια πιο ισχυρή θέση στον κόσμο του crypto.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αλλάξει πολλά, αλλά η BitTorrent Inc. και η TRON έχουν καταστήσει σαφές ότι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν κρυπτό-νομίσματα για να συμπληρώσουν το πρωτόκολλο του BitTorrent. Έτσι σύντομα οι χρήστες του torrent θα μπορούν να επιβραβευτούν οικονομικά για το , και ταυτόχρονα, θα μπορούν να πληρώσουν για μεγαλύτερες ταχύτητες λήψης.

Σήμερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BitTorrent Inc. και ιδρυτής της TRON Sun ανακοίνωσε ότι θα μπορούν να πραγματοποιηθούν πληρωμές για ταχύτερες λήψεις μέσω ενός νέου “νομίσματος” που θα ονομάζεται BTT.

Το νόμισμα, το οποίο είναι συμβατό με το TRC-10, θα εκδοθεί από το Ίδρυμα BitTorrent και θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά μέσω του Binance Launchpad, μιας πλατφόρμας πώλησης ψηφιακών νομισμάτων για startups κρυπτογράφησης.

“Το κρυπτό-νόμισμα του BitTorrent είναι το πρώτο βήμα σε μια σειρά κινήσεων που έχει σαν στόχο την υποστήριξη ενός αποκεντρωμένου διαδικτύου”, αναφέρει ο Justin Sun.

“Είναι ένα τεράστιο άλμα, αφού η εφαρμογή του BitTorrent θα μπορεί να διαθέσει ένα blockchain σε εκατοντάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο και να ενισχύσει μια νέα γενιά δημιουργών περιεχομένου με εργαλεία για τη διανομή του περιεχομένου απευθείας σε άλλους στο διαδίκτυο”.

Βέβαια είναι αμφίβολο αν και οι χρήστες του torrent θα είναι τόσο χαρούμενοι με τις επερχόμενες αλλαγές. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να δούμε και η απόκτηση της πλατφόρμας από την TRON δεν συζητείται καν στα forums του uTorrent.

Φυσικά υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το ίδιο το νόμισμα BTT. Θα προέρχεται από κερδοσκοπικούς επενδυτές; Πολύ πιθανόν.

Σύμφωνα με την BitTorrent, τα BTT θα “επιτρέψουν στους χρήστες να ανταλλάσσουν νομίσματα για να βελτιώσουν την ταχύτητα του δικτύου” και θα είναι μέρος του Project Atlas, το οποίο επίσης υπόσχεται οικονομικές ανταμοιβές για χρήστες που μοιράζονται μεγαλύτερο εύρος ζώνης.

Όπως αναφέραμε σε παλαιότερη δημοσίευση, το Project Atlas θα είναι ανοιχτό σε όλους τους χρήστες και θα είναι συμβατό και προς τα πίσω. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να λειτουργεί και να διαχειριστεί όλα τα υπάρχοντα torrents αλλά και τα clients που επιλέγουν να μην το εφαρμόσουν.

Μένει να δούμε αν το φιλόδοξο project λειτουργήσει στην πράξη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BitTorrent Justin Sun ανέφερε ότι τα πρώτα νομίσματα του Project Atlas θα είναι διαθέσιμα από τις αρχές του 2019.

______________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).