Audacity : Χωρίστε, ενώστε αρχεία ήχου mp3 στα Windows 10

Το πρόγραμμα Audacity είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα εργαλείο, που με αυτό μπορείτε να επεξεργαστείτε υ ήχου, όπως mp3.

Η εφαρμογή Φωτογραφίες στα Windows 10 μπορεί να χωρίσει και να συγχωνεύσει . Η αντίστοιχη όμως εφαρμογή για την ήχο, η Groove, δεν είναι παρά ένας απλός player, χωρίς κανένα χαρακτηριστικό ς αρχείων ήχου. Για το θέμα της επεξεργασίας ήχων, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα αξιόπιστα καλό πρόγραμμα, το Audacity.

Αν και υπάρχουν αρκετά προγράμματα επεξεργασίας ήχου, που μερικά εξ αυτών ανέρχονται στην κλίματα του επαγγελματικού εργαλείου, θεωρούμε ότι είναι αρκετά πολύπλοκα και δύστροπα για να κάνετε τις περισσότερες κοινές εργασίες, πάνω στην επεξεργασία ενός αρχείου mp3.

Το Audacity αντίθετα είναι μία εύκολη, δωρεάν εφαρμογή, ανοιχτού κώδικα, που μπορεί να κάνει τη δουλειά σας γρήγορα και αποτελεσματικά. Απλά ανοίξτε το Audacity και σύρετε επάνω του το αρχείο mp3 που θέλετε να επεξεργαστείτε. Εκτός τους mp3 δέχεται αρχεία WAV, AIFF, AU, FLAC, AC3, M4A/M4R (AAC) και WMA.

Το αρχείο σας αντιπροσωπεύεται με μία μορφή μήκους κύματος. Με το Audacity μπορείτε να κόψετε ένα αρχείο ήχου σε κομμάτια, μπορείτε να ενώσετε δύο αρχεία mp3 ή δύο κομμάτια από αρχεία, να εισαγάγετε διάφορους ήχους, να ηχογραφείστε μέσω του μικροφώνου, να χρησιμοποιήσετε διάφορα εφέ όπως τα LADSPA, LV2, VST, και άλλα πολλά.

Στο πρόγραμμα μπορείτε να προσθέσετε διάφορα plugins, που θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του. Από προεπιλογή το Audacity δεν αντικαθιστά το αρχικό αρχείο μετά την επεξεργασία του. Δημιουργεί ένα project, για μετέπειτα επεξεργασία και όποτε είστε έτοιμοι, μπορείτε να το εξάγετε σε μία από τις μορφές MP3, WAV, AIFF, AU, FLAC, AC3, M4A/M4R (AAC) και WMA.

Το Audacity είναι πολλαπλών πλατφορμών, δηλαδή υποστηρίζει τα λειτουργικά Windows, Mac OS X και GNU/Linux. Σήμερα βρίσκεται στην 2.3.0 και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).