Η γερμανική αστυνομία ζητά βοήθεια για την εύρεση μίας MAC διεύθυνσης

Η γερμανική αστυνομία αναζητά μία MAC ενός κινητού τηλεφώνου, που ο ιδιοκτήτης της εκβιάζει την εταιρεία μεταφορών DHL, στέλνοντας βόμβες μέσω αυτής.

MAC

Στο κόσμο του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών συσκευών φαίνεται ότι έχουμε ακόμα πολλά να ακούσουμε. Ο λόγος για την γερμανική αστυνομία, που έχει αποτανθεί στους πολίτες της Γερμανίας,, να την βοηθήσουν να βρει ένα κινητό τηλέφωνο με συγκεκριμένη MAC διεύθυνση.

Ο ιδιοκτήτης της φαίνεται να είναι εκβιαστής της ιδιωτικής εταιρείας ταχυμεταφορών DHL, καθώς μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Απριλίου 2018, ταχυδρόμησε μέσω της DHL αυτοσχέδιες βόμβες σε διαφορετικές διευθύνσεις στο Βρανδεμβούργο και στο Βερολίνο. Επιπλέον ζήτησε από την DHL 10 εκατομμύρια ευρώ σε bitcoins, για να σταματήσει την δράση του.

Τα πακέτα βόμβες περιείχαν καρφιά, βίδες και εκρηκτική σκόνη από πυροτεχνήματα. Ένα εξ αυτών παραλήφθηκε το 2017, από ένα κεντρικό φαρμακείο, δίπλα σε μία αγορά με Χριστουγεννιάτικα είδη, με αποτέλεσμα την εκκένωση της αγοράς. Η γερμανική αστυνομία ανακάλυψε ένα μήνυμα στο , στο οποίο ο εκβιαστής απειλούσε να στείλει περισσότερα δέματα, εκτός και εάν η DHL πραγματοποιούσε την πληρωμή.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η γερμανική αστυνομία κατάφερε να επικοινωνήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πολλές φορές με τον εκβιαστή, και κατάφερε να καταγράψει τη διεύθυνση MAC της συσκευής μάρκας , η οποία είναι f8:e0:79:af:57:eb.

Δεδομένου ότι κάθε ηλεκτρονική συσκευή έρχεται με μια μοναδική διεύθυνση MAC, η γερμανική αστυνομία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να χαρτογραφήσει όλα τα δημόσια και ιδιωτικά δίκτυα Wi-Fi που χρησιμοποιεί ο ένοχος, πιθανώς ελπίζοντας να καταφέρει να τον εντοπίσει μέσω τυχόν CCTV καμερών.

Αν και η MAC διεύθυνση μιας συσκευής μπορεί εύκολα να παραποιηθεί, η Κρατική Αστυνομική Υπηρεσία LKA του Βρανδεμβούργου ζήτησε από τους πολίτες να ελέγξουν τους ασύρματους δρομολογητές τους και τα αρχεία καταγραφής του δικτύου τους (!!!), για τη συγκεκριμένη διεύθυνση MAC και να παράσχουν πληροφορίες μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου soko.quer@polizei.brandenburg.de .

Προφανώς θεωρούν ότι ο δράστης χρησιμοποιεί ιδιωτικά WiFi που οι νόμιμοι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν αλλάξει το default κωδικό.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

2 Comments

Leave a Reply
  1. Να ψάξουν άμεσα τα κινητά των Σόιμπλε και Μέρκελ.
    Αυτοί εκβιάζουν και διαλύουν χώρες ολόκληρες.

    Καλή χρονιά παίδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).