Παρακολουθήστε το ‘ Super Blood Wolf Moon ‘ μέσα από το internet

Ξημερώματα Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί το ‘Super Blood Wolf Moon', μία ολική έκλειψη πανσέληνου όπου θα είναι ορατή και από το μεγαλύτερο μέρος της ς.

Super Blood Wolf Moon

Στη χώρα μας, η είσοδος της Σελήνης στη σκιά της Γης θα ξεκινήσει ξημερώματα Δευτέρας, στις 5:34 ώρα Ελλάδας, με το φεγγάρι να βρίσκεται στην δύση του. Η ολική φάση της έκλειψης θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και θα είναι ορατή στην Ελλάδα, εκτός από κάποιες περιοχές της νότιας και ανατολικής Ελλάδας. Η ολική φάση θα αρχίσει περίπου στις 06:41 ώρα Ελλάδας, θα φθάσει στο μέγιστο σημείο του στις 07:12 και θα ολοκληρωθεί στις 07:43, πάντα ώρα Ελλάδας.

Η ονομασία ‘Super Blood Wolf Moon' αποδίδεται λόγω ότι η σκιάς της Γης θα καλύψει την Σελήνη και αυτή θα λάβει ένα κόκκινο χρώμα ορατό από το ανθρώπινο . Το “Super” προέρχεται λόγω που το φεγγάρι θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του από τη Γη και έτσι θα φαίνεται πιο μεγάλο.
Όσο αναφορά το”Wolf Moon” αν πιστεύετε σε λαϊκές δοξασίες ή σε σενάρια του Holywood, τότε καλά θα κάνετε να αμπαρωθείτε στο σπίτι σας.

Αν, λοιπόν, δεν θέλετε να βγείτε στο μπαλκόνι γιατί φοβάστε στου λυκάνθρωπους ή αν ο ουρανός έχει σύννεφα και δεν φαίνεται η Σελήνη  για να απολαύσετε το φαινόμενο (πιθανότερο σενάριο), τότε μπορείτε να την δείτε δικτυακά σε ένα από τους 5 ιστότοπους από την παρακάτω λίστα. Οι ιστότοποι αυτοί είναι από διάφορα παρατηρητήρια, διαστημικά δίκτυα και μεμονωμένους φωτογράφους σε διάφορες τοποθεσίες της Γης. Πάμε να δούμε.

1. The Virtual Telescope

Ιδρύθηκε από τον Ιταλό αστρονόμο Gianluca Masi και διευθύνεται από το Αστρονομικό Παρατηρητήριο Bellatrix. Το Virtual Telescope Project συγκεντρώνει online livestreams από παρατηρητήρια ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης.

2. Griffith Observatory

Το Παρατηρητήριο του Griffith στο Λος Άντζελες φιλοξενεί μια προβολή του φαινομένου σε ζωντανή ροή από την κορυφή του Όρους Χόλιγουντ.

3. Timeanddate.com

Το Timeanddate εκτός από το livestream θα περιλαμβάνει και από τον Graham Jones.

4. Space & Universe Network
https://www.youtube.com/watch?v=_D69rIIR2cM
Πρόκειται για μία κοινότητα του YouTube που απευθύνεται στους λάτρεις του διαστήματος και φιλοξενεί τη δική της ζωντανή ροή για την έκλειψη.

5. Astronomy Live Stream

Παρακολουθήστε την έκλειψη από το Ντένβερ, στο Κολοράντο μέσα από αυτό το σύνδεσμο, το οποίο πιθανότατα θα είναι τραβηγμένο από μεμονωμένους αστροφωτογραφούς, και όχι από κάποιο δημόσιο παρατηρητήριο ή ίδρυμα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).