Το Preview Skype για Web δεν υποστηρίζει τον Firefox

Οι χρήστες του Firefox που προσπαθούν να ανοίξουν την έκδοση Skype for Web στο browser τους θα απογοητευτούν, επειδή η Microsoft που διαχειρίζεται το Skype, ισχυρίζεται ότι ο Firefox δεν υποστηρίζεται.

Skype

Εάν προσπαθήσετε να ανοίξετε στον Firefox ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης που δεν βασίζεται σε Microsoft Chrome, την preview έκδοση του Skype for Web, θα δείτε ένα μήνυμα που αναφέρει ότι “Browser not supported”.

Δεν το είχαμε παρατηρήσει αλλά φαίνεται ότι αυτό συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό, ίσως και δύο χρόνια πριν. Σύμφωνα με το μήνυμα, το Skype για Web υποστηρίζει μόνο το Microsoft Edge και το Google Chrome. Η Microsoft ζητά από τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν ένα από αυτά τα προγράμματα περιήγησης (και χωρίς αν το δηλώνουν ρητά ή ένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης που να βασίζεται στο Chromium) ή να χρησιμοποιήσουν αντ'αυτού το πρόγραμμα επιφάνειας εργασίας. Επίσης παρέχεται και ένας με την έκδοση desktop.

H Preview έκδοση είναι μία δοκιμαστική έκδοση για τους insider χρήστες του προγράμματος. Ειδικά η preview web έκδοση είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες χωρίς να χρειάζεται να εγγραφείτε κάπου ή να δηλώσετε τα σας. Σε όλους? Όπως καταλάβατε όχι σε όλους, αφού θα πρέπει να τρέχετε Chromium και περιέργως η τεχνολογία του Firefox “είναι στην απ'έξω”. Το πιο μυστήριο σε όλο αυτό είναι ότι στην τελική σταθερή έκδοση για το Skype for Web, ο Firefox υποστηρίζεται και τρέχει κανονικά !!!!

Η Microsoft δεν αποκαλύπτει γιατί ο Firefox “δεν υποστηρίζεται”. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η άρνηση υποστήριξης είναι λόγω τεχνικών περιορισμών ή
επειδή θέλουν να ωθήσουν συγκεκριμένα προγράμματα περιήγησης. Ένας πονηρά σκεπτόμενος χρήστης θα έλεγε ότι ίσως έχει να κάνει με την απόφαση της Microsoft να αλλάξει το Microsoft Edge και να χρησιμοποιήσει τη μηχανή Chromium το 2019.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μεγάλες εταιρείες περιορίζουν την πρόσβαση σε ιστότοπους σε ορισμένα προγράμματα περιήγησης. Η Google έχει τη συνήθεια να περιορίζει τις νέες υπηρεσίες της και να τις αφήνει ανοικτές μόνο στο Chrome, προτού τις κάνει διαθέσιμες σε άλλα προγράμματα περιήγησης. Και η Microsoft όπως και τώρα, έτσι και στο παρελθόν είχε περιορισμένη πρόσβαση και σε ορισμένες υπηρεσίες της.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).