Windows 10 απενεργοποιήστε την καθυστέρηση εκκίνησης

Γνωρίζετε ότι μετά την εκκίνηση των Windows 10, πρέπει να περιμένετε περίπου δέκα δευτερόλεπτα πριν ανοίξετε τα προγράμματα που θέλετε να ξεκινήσετε. Αυτή η “ εκκίνησης” ή “startup delay” επιτρέπει στην επιφάνεια εργασίας σας και τις των Windows να τελειώσουν τη φόρτωσή τους, κάνοντας τα πάντα να λειτουργούν πιο ομαλά.

Αν τώρα έχετε εφαρμογές που προτιμάτε να τρέχετε αμέσως, μπορείτε να το κάνετε με ένα απλό hack στο Registry.Windows 10

Η καθυστέρηση των δέκα δευτερολέπτων μετά την εκκίνηση των Windows και πριν ξεκινήσει η φόρτωση των εφαρμογών εκκίνησης δίνει στο λειτουργικό τον χρόνο που χρειάζεται να φορτώσει πλήρως και στη μνήμη να τρέξει οποιεσδήποτε απαραίτητες εργασίες του συστήματος πριν αρχίσουν οι εφαρμογές να ζητούν πόρους. Το Registry hack που περιγράφουμε παρακάτω μειώνει ή απενεργοποιεί την καθυστέρηση της εκκίνησης.

Σημείωση: Η αφαίρεση της καθυστέρησης εκκίνησης λειτουργεί καλύτερα σε δίσκους SSD καθώς φορτώνουν πολύ πιο γρήγορα. Φυσικά μπορείτε σίγουρα να το δοκιμάσετε και σε ένα παραδοσιακό σκληρό δίσκο, αλλά μπορεί να μην προσέξετε μεγάλη διαφορά στο πόσο γρήγορα φορτώνουν οι εφαρμογές εκκίνησης.

Για να απενεργοποιήσετε την καθυστέρηση εκκίνησης στα Windows 10, θα πρέπει να κάνετε λίγες τροποποιήσεις στο μητρώο των Windows.

Ανοίξτε τον Επεξεργαστή του Μητρώου πατώντας μαζί τα δύο πλήκτρα [icon name=”windows” class=”” unprefixed_class=””] + R. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πληκτρολογήστε regedit και πατήστε Enter.

Στον Επεξεργαστή Μητρώου, ακολουθήστε τη διεύθυνση:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Serialize

Εάν το Serialize δεν υπάρχει, θα πρέπει να το δημιουργήσετε. Κάντε δεξί στο γονικό κλειδί (Explorer) και επιλέξτε New > Key. Ονομάστε το “Serialize.”

Τώρα, κάντε δεξί κλικ στο κλειδί Serialize και επιλέξτε New> DWORD (32-bit) Value. Ονομάστε τη νέα τιμή StartupDelayInMSec.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ορίσετε τη νέα τιμή. Κάντε διπλό κλικ στη νέα τιμή StartupDelayInMSec και ορίστε τη σε 0 από το πλαίσιο “Δεδομένα τιμής”.

Κάντε κλικ στο κουμπί “OK” και κλείστε τον Επεξεργαστή μητρώου. Για να ισχύσουν οι αλλαγές, θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Αν θέλετε τώρα να ενεργοποιήσετε εκ νέου αυτήν την καθυστέρηση επειδή τα προγράμματα εκκίνησης απαιτούν πάρα πολλούς πόρους κατά την είσοδό σας στα Windows, ανοίξτε ξανά στον Επεξεργαστή Μητρώου και διαγράψτε την τιμή StartupDelayInMSec κάνοντας δεξί κλικ και διαγραφή.

Startup_Delay

Αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία δημιουργήσαμε το κλειδί μητρώου που χρειάζεστε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατεβάζοντας το zip (υπάρχει παραπάνω).
Μετα την λήψη, ανοίξτε το zip και θα βρείτε ένα αρχείο .REG. Ένα διπλό κλικ στο αρχείο θα απενεργοποιήσει την καθυστέρηση της εκκίνησης στα Windows.

Απλά κάντε διπλό κλικ στο αρχείο και αποδεχτείτε το πλαίσιο που θα σας ρωτήσει αν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να κάνετε αλλαγές στο μητρώο σας. Υπάρχουν δύο REG αρχεία, το ένα (enable) είναι για την ενεργοποίηση, και το άλλο (disable) είναι για την απενεργοποίηση.

______________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).