ZoneAlarm Free Firewall 2019

To ZoneAlarm Free 2019 είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα τοίχου προστασίας, εναλλακτικό του Windows Defender, που σας παρέχει ένα πρόσθετο επίπεδο ασφαλείας για τον υπολογιστή σας, αποκλείοντας την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτόν.

ZoneAlarm

Τα Windows 10 έχουν από προεπιλογή, ενεργοποιημένο το πρόγραμμα Windows Defender, που λειτουργεί ως τοίχος προστασίας (firewall). Ωστόσο, στο διαδίκτυο υπάρχουν και άλλες εξειδικευμένες τρίτες εφαρμογές firewall, όπως το ZoneAlarm Free Firewall 2019.

Το ZoneAlarm Free Firewall 2019 είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα, αποκλειστικά αφιερωμένο στη διατήρηση του υπολογιστή σας ασφαλή από διάφορες απειλές, εμποδίζοντας την ύποπτη δραστηριότητα. Διαθέτει ένα μηχανισμό ς συμπεριφοράς του κάθε χρήστη, αλλά θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε κατά την εγκατάσταση του προγράμματος για να επωφεληθείτε από αυτό.

Αισθητική εμφάνιση και λεπτομερής διαδικασία εγκατάστασης
Η διαδικασία εγκατάστασης του απαιτεί λίγη προσοχή. Υπάρχουν πολλές προσφορές που λογικά θέλετε να τις παραλείψετε και να μην τις εγκαταστήσετε παράλληλα με το κύριο πρόγραμμα. Προσέξτε λοιπόν την διαδικασία της εγκατάστασης για να μην προσθέσετε γραμμές εργαλείων στο πρόγραμμα περιήγησης σας ή μια διαφορετική αρχική σελίδα. Εκτός αυτού, κατά τη εγκατάσταση μπορείτε να επιλέξετε τη συμπεριφορά της εφαρμογής ώστε να μπορεί να μάθει αυτόματα από τις ενέργειές σας  για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των ρυθμίσεών της.

Η εμφάνισή του είναι ευκολοδιάβαστη και σύγχρονη. Αν παρόλα αυτά κολλήσετε σε κάτι, υπάρχει ένα εγχειρίδιο ηλεκτρονικής βοήθειας που σίγουρα μπορεί να σας λύσει όλες τις απορίες.

Παραμείνετε προστατευμένοι ενώ είστε σε πολλά δίκτυα
Από προεπιλογή, είναι ενεργοποιημένο τόσο το βασικό τείχος προστασίας όσο και ο έλεγχος των εφαρμογών. Το πρώτο είναι αφιερωμένο στην πρόληψη μίας μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης. Μπορείτε να δείτε τα δίκτυα που βρίσκονται υπό επιτήρηση και να προσθέσετε τα δικά σας, καθώς και μερικές προηγμένες λειτουργίες που σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας των Windows, να επιτρέψετε πρωτόκολλα VPN, να αποκλείσετε τους δημόσιους διακομιστές και πολλά άλλα.

Διαχείριση συμπεριφοράς εφαρμογών
Η λειτουργία εφαρμογών παρακολουθεί κυριολεκτικά όλες τις τρέχουσες διαδικασίες και τη συμπεριφορά τους και εάν επιλεχθεί το learning mode (εκμάθηση) κατά την διαδικασία εγκατάστασης, τότε το ZoneAlarm Free Firewall θα σας ερωτά κάθε φορά που οι εφαρμογές αλληλεπιδρούν με οτιδήποτε, αν θέλετε να επιτρέψει ή να αρνηθεί τη δραστηριότητά τους.

Ρυθμίστε εύκολα το επίπεδο ασφάλειας
Οι ρυθμίσεις μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως, ώστε να έχετε το επίπεδο ασφαλείας (secutiry level) που επιθυμείτε. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε για όλα τα προγράμματα το επίπεδο της κατάστασης τους και το επίπεδο της εμπιστοσύνης που έχετε προς αυτά (trust level), και μπορείτε να τα διαχειριστείτε πλήρως.

Πολλαπλά εργαλεία
Συνολικά, η εφαρμογή χρησιμοποιεί ελάχιστους πόρους του συστήματός σας και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Για προσαρμοσμένη προσβασιμότητα μπορείτε να αναβάλλετε όσους περιορισμούς θέλετε για χρονικό διάστημα πέντε λεπτών, να σταματήσετε όλες τις δραστηριότητες στο Διαδίκτυο ή ακόμα και να μεταβείτε σε μια λειτουργία παιχνιδιού που θα μπορεί να προσαρμοστεί αυτόματα. Ακόμα και να επιτρέψει όλες τις συνδέσεις που έχουν δημιουργηθεί από το παιχνίδι.

Απαιτήσεις
Τρέχει σε περιβάλλοντα Windows 7 SP1, 8, 8.1, 10. Υποστηρίζει και τις δύο αρχιτεκτονικές 32 or 64-bit. Χρειάζεται να έχετε τουλάχιστον 2 GB RAM,
επεξεργαστή 2 GHz ή μεγαλύτερο και 1.5GB ελεύθερο χώρο στον σκληρό σας δίσκο. Επίσης χρειάζεται εγκατεστημένο το Microsoft .NET framework, Version 3.5 ή νεότερο. Σήμερα βρίσκεται στην έκδοση 15.0.159.17147 που έχει κυκλοφορήσει στις 24 Οκτωβρίου 2018.

Συνοψίζοντας
Σύμφωνα με τα παραπάνω, μπορούμε να πούμε ότι το ZoneAlarm Free Firewall είναι μια ισχυρή εναλλακτική λύση στο βασικό τείχος προστασίας των Windows. Χρειάζεται λίγη προσοχή εκ μέρους σας, ειδικά με τη λειτουργία εκμάθησης που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το πρόγραμμα στο στυλ σας. Σε περίπτωση που ψάχνετε για πρόσθετη προστασία, το ZoneAlarm Free Firewall είναι η λύση. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).