WordPress 5.1 Betty νέα βελτιωμένη έκδοση

WordPress 5.1 Betty: Η νέα έκδοση 5.1 του WordPress, κυκλοφόρησε χθες το βράδυ και ονομάζεται “Betty” προς τιμήν της αναγνωρισμένης τζαζ τραγουδίστριας Betty Carter. Έτσι η νέα έκδοση είναι διαθέσιμη για λήψη είναι διαθέσιμη για λήψη ή άμεση ενημέρωση από το ταμπλό του WordPress.

Μετά την WordPress 5.0 – μια σημαντική έκδοση που έφερε το block editor, η  έκδοση 5.1 επικεντρώνεται στις οπτικές βελτιώσεις αλλά και τη συνολική απόδοση του επεξεργαστή. Επιπλέον, αυτή η έκδοση ανοίγει το δρόμο για ένα καλύτερο, ταχύτερο και ασφαλέστερο WordPress με μερικά βασικά εργαλεία για τους διαχειριστές και τους προγραμματιστές.WordPress 5

WordPress 5.1 Site Health

Με την ασφάλεια και την ταχύτητα κατά νου, αυτή η έκδοση φέρνει τα πρώτα χαρακτηριστικά της WordPress για το Site Health. Το WordPress θα αρχίζει να εμφανίζει προειδοποιήσεις στους διαχειριστές πουτρέχουν παλαιότερες εκδόσεις της PHP,  τη γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιεί η WordPress.

Όταν εγκαθιστάτε νέα πρόσθετα, οι λειτουργίες του WordPress Site Health θα τα ελέγχουν από την έκδοση της PHP που τρέχετε. Εάν το απαιτεί κάποια άλλη έκδοση που δεν υπάρχει στον server σας, το WordPress θα σταματήσει την εγκατάσταση αυτού του υ.

Performance

Όπως προαναφέραμε ο νέος block editor κυκλοφόρησε με το WordPress 5.0. Η νέα έκδοση συνεχίζει να τον βελτιώνει. Το νέο WordPress 5.1 συμπεριλαμβάνει βελτιώσεις στην απόδοση του επεξεργαστή, κάτι που θα αντιληφθούν όλοι όσοι ασχολούνται με την σύνταξη άρθρων. Περιμένουμε περισσότερες βελτιώσεις στην απόδοση στις δύο επόμενες κυκλοφορίες.

Developer Happiness

Η 5.1 προσθέτει ένα νέο πίνακα στη βάση δεδομένων για την αποθήκευση μεταδεδομένων που σχετίζονται με ιστότοπους και επιτρέπει την αποθήκευση δεδομένων ιστότοπου σε περιβάλλον multisite / network.

Cron API

Το Cron API έχει ενημερωθεί με νέες λειτουργίες για να βοηθήσει στην επιστροφή δεδομένων και συμπεριλαμβάνει νέα φίλτρα για την τροποποίηση των δεδομένων που έχουν αποθηκευτεί στο cron. Άλλες αλλαγές στη συμπεριφορά επηρεάζουν το cron spawning σε διακομιστές που τρέχουν FastCGI και PHP-FPM σε εκδόσεις 7.0.16 και πάνω.

New JS Build Processes

Το WordPress 5.1 διαθέτει μια νέα επιλογή δημιουργίας , ακολουθώντας τη μεγάλη αναδιοργάνωση του που ξεκίνησε από την έκδοση 5.0.

Περισσότερες πληροφορίες

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).