WordPress το 90% των hacked sites το 2018

WordPress; Περίπου το 90 τοις εκατό όλων των hacked συστημάτων ς περιεχομένου (CMS) σύμφωνα με τους ερευνητές της Sucuri το 2018, ήταν ιστοσελίδες WordPress.

Στην δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση ήταν οι web εφαρμογές (4,6%), Joomla (4,3%) και Drupal (3,7%), σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε χθες η .WordPress

Οι εμπειρογνώμονες της Sucuri ανέφεραν ότι τα περισσότερα από τα hacks ήταν σε των plugins, των themes, λάθη στις ρυθμίσεις αλλά και την μη από τους webmasters, οι οποίοι συχνά ξεχνούν να ενημερώσουν το CMS, τα θέματα και τα plugins τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 90% όλων των hacked sites χρησιμοποιούσαν WordPress, και τα περισσότερα από αυτά έτρεχαν ενημερωμένες εκδόσεις, ενώ μόνο το 36% εξ αυτών χρησιμοποιούσαν παλαιότερες εκδόσεις.

“Οι επιτιθέμενοι φαίνεται να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου με πολύτιμα δεδομένα πελατών (δηλ. Πληροφορίες πιστωτικών καρτών και χρηστών). Είναι απαραίτητο οι ιδιοκτήτες αυτών των ιστοτόπων να ενημερώνουν άμεσα το λογισμικό τους.”

Χρησιμοποιείτε WordPress; Αφαιρέστε όλα τα περιττά plugins και χρησιμοποιήστε ένα αξιόπιστο theme. Στο iGuRu.gr χρησιμοποιούμε Genesis Framework, και όσο το δυνατόν λιγότερα plugins, πάντα ενημερωμένα.

Σημαντικό είναι επίσης η χρήση μιας αξιόπιστης ς hosting, καθώς και οι ρυθμίσεις ασφαλείας που χρησιμοποιείτε.

Να αναφέρουμε ότι το 90% που έδωσε η Sucuri, δεν είναι ενδεικτικό της ς που παρέχει το WordPress CMS, καθώς η εταιρεία ασχολείται ως επί το πλείστον με την ασφάλεια της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

____________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).