Edge με Chromium: δείτε πρώτοι την σελίδα με τα πρόσθετα

Πριν από την κυκλοφορία του Edge που θα χρησιμοποιεί σαν βάση το Chromium, η Microsoft ξεκίνησε μια σελίδα για νέες και πιθανώς συμβατές επεκτάσεις του Chrome στον επερχόμενο νέο browser της.Edge

Οι επεκτάσεις για τον Edge δεν ήταν ποτέ δημοφιλείς, με τον τρόπο τουλάχιστον που θα ήθελε η Microsoft, γιατί κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούσαν πολύ λίγοι τον Εdge αλλά και γιατί η έθεσε πολύ υψηλά τον πήχη για την ποιότητα.

 

Η Microsoft άρχισε να επιτρέπει τις επεκτάσεις στον Εdge το 2016 αλλά εξαιτίας αυτών των παραγόντων, ένα χρόνο αργότερα ο browser διέθετε 70 μόνο επεκτάσεις από τρίτους προγραμματιστές. Αντίθετα, το Chrome Web Store διαθέτει σήμερα πάνω από 180.000 επεκτάσεις για το περιήγησης Chrome της Google, το οποίο είναι εγκατεστημένο σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο υπολογιστές.

Όπως εντοπίστηκε από το γνωστό WalkerCat Leaker των Windows, η Microsoft ανέπτυξε μια σελίδα για addons που απευθύνονται στους Insiders του επερχόμενου Εdge. Η σελίδα μέχρι αυτή τη στιγμή διαθέτει 82 πρόσθετα, αλλά η Microsoft σταμάτησε να την εμφανίζει.

Η Microsoft ξεκίνησε το πρόγραμμα Εdge Insider το Δεκέμβριο, αφού ανακοίνωσε την απόφασή της για την αλλαγή του Εdge.

Οι επεκτάσεις που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή περιλαμβάνουν AdBlock, Assistant, Pinterest, Βοηθό προσωπικών αγορών της Microsoft, Norton Safe Web, Pocket, LastPass και Qihoo 360 Internet Protection.

Η Microsoft στη νέα σελίδα έχει προσθέσει αρκετές κατηγορίες, όπως τις ‘Adblockers and password managers', ‘Education', ‘Social and entertainment', ‘', και ‘For developers'.

Η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει δημόσια την πρώτη beta του Chromium-based Edge στις αρχές του 2019. Ο νέος Edge θα είναι ς στα Windows 7, 8.1, 10 και macOS. Το πρόγραμμα περιήγησης θα έρχεται με τα Windows 10, αλλά θα ενημερώνεται ανεξάρτητα από τα Windows (επιτέλους).

_________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).