BitTorrent Live κοινωνικό δίκτυο για streaming

BitTorrent Live: Η BitTorrent Inc. είναι γνωστή για τις εφαρμογές *, αλλά μετά την εξαγορά της από την TRON, φαίνεται να αναπτύσσει νέες ιδέες. Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε το “BitTorrent Live”, μια πλατφόρμα κοινωνικού δικτύου για streaming.

Η νέα πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη σαν beta για δοκιμές το επόμενο τρίμηνο και δεν θα χρησιμοποιεί τη τεχνολογία BitTorrent για το streaming των βίντεο. Τουλάχιστον όχι από την αρχή.BitTorrent Live

Πολλοί από εσάς γνωρίζουν τη BitTorrent Inc. από τις εφαρμογές uTorrent και BitTorrent, οι οποίες χρησιμοποιούνται ήδη από 100 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα.

Η εταιρεία προσπάθησε κατά καιρούς να διαθέσει περισσότερες εφαρμογές και υπηρεσίες, αλλά οι προσπάθειες της δεν ήταν και τόσο επιτυχημένες.

Μετά την απόκτηση της εταιρείας από την TRON, τα σχέδια για την περαιτέρω ανάπτυξη της BitTorrent Inc. δεν σταμάτησαν. Με σταθερή οικονομική υποστήριξη πια και νέους προγραμματιστές, η εταιρεία ανακοίνωσε το νέο προϊόν, “BitTorrent Live.” Φυσικά ελπίζει ότι ο κόσμος θα κάνει ουρές…

Το brandname “BitTorrent Live” δεν είναι νέο. Μια παρόμοια υπηρεσία κυκλοφόρησε στο κοινό το 2013, αλλά μετά από λίγο σταμάτησε να λειτουργεί. Ωστόσο, η νέα υπηρεσία νέο BitTorrent Live υπόσχεται να είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό.

Η νέα πλατφόρμα θα λειτουργεί σαν ένα κοινωνικό δίκτυο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να μεταδώσουν ζωντανό περιεχόμενο από και προς κινητές συσκευές, οπουδήποτε υπάρχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

“Φανταστείτε να μιλάτε με τον αγαπημένο σας αθλητή, να είστε σε ένα φεστιβάλ μουσικής ή να συναντάτε νέους φίλους για να μοιραστείτε τα πάθη σας – όλα απλά ενεργοποιώντας την εφαρμογή BitTorrent Live”, αναφέρει ο Justin Sun, Διευθύνων Σύμβουλος της BitTorrent.

“Χρησιμοποιώντας την αποκεντρωμένη τεχνολογία μας, στοχεύουμε στη δημιουργία ενός διαδικτύου χωρίς σύνορα, αλλά και στην πρωτοπορία μιας νέας εμπειρίας περιεχομένου”, αναφέρει ο Sun.

Οι εφαρμογές streaming δεν είναι κάτι νέο. Πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων έχουν ήδη ενσωματώσει κάποια λειτουργία για stream. Φυσικά σύμφωνα με τους δημιουργούς του το BitTorrent Live θα είναι διαφορετικό, με έμφαση στην της ιδιωτικής ζωής αλλά και παραχώρηση εσόδων στους δημιουργούς περιεχομένου.

“Κατά τους προσεχείς μήνες, το BitTorrent Live θα ενσωματώσει επίσης την τεχνολογία που θα επιτρέπει την ιδιωτικότητα στους χρήστες, ενώ παράλληλα επιτρέπει θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μια νέα πληρωμών”, αναφέρει η BitTorrent Inc.

Η εταιρεία έχει ανοίξει την πόρτα για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν την επερχόμενη beta, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα για δοκιμές. Σύμφωνα με την εταιρεία θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες πριν κυκλοφορήσουν οι πρώτες προσκλήσεις.

_______________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).