540 εκατομμύρια χρήστες του Facebook εκτέθηκαν από διακομιστές του Amazon

Ερευνητές ασφάλειας ανέφεραν σήμερα ότι βρήκαν δεδομένα 540 εκατομμυρίων χρηστών του , στους διακομιστές cloud του Amazon.

Οι ερευνητές ασφάλειας από την ομάδα UpGuard Cyber ​​Risk, ανέφεραν σήμερα ότι βρήκαν συνολικά 146GB δεδομένα στους διακομιστές cloud του Amazon, χωρισμένα σε δυο μεγάλα κομμάτια. Το πρώτο κομμάτι δεδομένων προέρχεται από μια εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης που ονομάζεται Cultura Colectiva και περιέχει αρχεία της δραστηριότητας των χρηστών, όπως σχόλια, αντιδράσεις, φίλοι, ενδιαφέροντα, ομάδες, checkins, γεγονότα, φωτογραφίες και πολλά άλλα, καθώς και ονόματα λογαριασμών και αναγνωριστικά του Facebook.

Το δεύτερο κομμάτι της διαρροής φαίνεται να είναι ένα αντίγραφο από μια εφαρμογή τρίτων κατασκευαστών, ενσωματωμένη στο Facebook, με την επωνυμία “At the Pool”, η οποία περιελάμβανε τα ίδια στοιχεία με το προηγούμενο κομμάτι συν τους κωδικούς των χρηστών. Ωστόσο, οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι κωδικοί πρόσβασης φαίνεται να προέρχονται από την εφαρμογή “At the Pool”, αντί των λογαριασμών Facebook.

Όμως, οι χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης και στους δύο λογαριασμούς τους, δηλαδή στο Facebook και στην εφαρμογή “At the Pool”, κινδυνεύουν να χάσουν τους λογαριασμούς του. Οι ερευνητές δήλωσαν επίσης ότι τα δεδομένα έχουν αφαιρεθεί μετά από επικοινωνία με το Facebook.

H εφαρμογή At the Pool σταμάτησε το 2014 και ο της εταιρείας επιστρέφει επί του παρόντος μια ειδοποίηση σφάλματος 404. Αυτό σημαίνει ότι τα εκτιθέμενα ονόματα, οι κωδικοί πρόσβασης, οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού υ, τα αναγνωριστικά Facebook και άλλες λεπτομέρειες, ήταν ανοιχτά προς κάθε επιτιθέμενο για μια άγνωστη χρονική περίοδο.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία ασφαλείας συνιστά σε όλους τους χρήστες του Facebοοk, ειδικά εκείνους που έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή “At the Pool”, να αλλάξουν αμέσως τους κωδικούς πρόσβασής τους. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, οι μηχανικοί του Facebοοk ανακάλυψαν ότι τα ονόματα χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών φυλάσσονταν σαν ένα απλό κείμενο, σε έναν από τους διακομιστές τους, και ήταν προσβάσιμοι σε χιλιάδες υπαλλήλους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).