iTunes τέλος μετά το επερχόμενο WWDC της Apple

Η Apple σχεδιάζει να σταματήσει την εφαρμογή iTunes, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την κυκλοφορία της. Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία σχεδιάζει να αποσύρει το στην εκδήλωση WWDC που θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα.

Το τέλος του iTunes έχει καθυστερήσει ήδη. Φημολογείται εδώ και χρόνια ότι η Apple θα σταματήσει την διάθεση της εφαρμογής, καθώς οι πελάτες της εταιρείας χρησιμοποιούν ήδη αυτόνομες εφαρμογές για ταινίες, μουσική ή podcasts.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση του Bloomberg, οι χρήστες μπορούν να περιμένουν από την εφαρμογή Μουσική (Music app) να προσφέρει πολλά από τα χαρακτηριστικά του iTunes.

iTunes

Η κίνηση της Apple είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική. Όπως φαίνεται η εταιρεία “βλέπει” αξία στο μέλλον της διάθεσης αξιόπιστων εφαρμογών και υπηρεσιών σε αντίθεση με την παροχή high end συσκευών. Με τις πωλήσεις να κρατιούνται σε ένα επίπεδο, η κίνηση για μια αύξηση στα κέρδη από αλλού ήταν μάλλον αναμενόμενη.

Ορισμένοι βέβαια θα απογοητευτούν από την κίνηση της εταιρείας. Οι αλλαγές όμως ακολουθούν ένα εξελικτικό τόξο: τηλέφωνα που δεν απαιτούν υπολογιστές, tablets που μειώνουν την ανάγκη για φορητό και ρολόγια που δεν εξαρτώνται από τα τηλέφωνα.

Να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την επερχόμενη απόσυρση της εφαρμογής, αλλά πιθανότατα θα χρειαστεί να δοθεί χρόνος στους χρήστες για να βγάλουν τα αρχεία τους σε μια σειρά.

_____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).