Windows 10 build 18917 ISO με τον πρώτο Linux kernel της Microsoft

Windows 10 build 18917: Microsoft κυκλοφόρησε μια νέα προεπισκόπηση των Windows 10 που περιέχει αφηγητή (Narrator), το νέο Windows Subsystem for Linux  2 (WSL) και πολλές άλλες βελτιώσεις. Η ενημέρωση διορθώνει τα Windows 10 build 18912 (που διατέθηκε στους Insiders στις 5 Ιουνίου) και ανεβάζει το build number στο 18917.

Αυτά τα προέρχονται από το πακέτο 20H1, που αντιπροσωπεύει την ενημέρωση των Windows 10 που θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Windows 10 build 18917

Τα Windows 10 αναπτύσσονται πλέον σαν υπηρεσία, κάτι που σημαίνει ότι αναπτύσσονται νέα χαρακτηριστικά σε τακτική . Η Microsoft κυκλοφόρησε μέχρι στιγμής επτά σημαντικές : November Update, Anniversary Update, Creators Update, Fall Creators Update, April 2018 Update, October 2018 Update, και τελευταία την May 2019 Update.

Η μεγαλύτερη προσθήκη σε αυτή την έκδοση είναι αναμφισβήτητα το WSL 2. Το WSL προσθέτει συμβατότητα για την εκτέλεση εκτελέσιμων αρχείων Linux σε περιβάλλον Windows.

Η Microsoft ανακοίνωσε την ανάπτυξη της επόμενης έκδοσης τον περασμένο μήνα. Το WSL 2 βασίζεται σε έναν πυρήνα Linux 4.19 που χρησιμοποιεί τεχνολογία που έχει κατασκευαστεί για το Azure. Επειδή χρησιμοποιεί ένα πραγματικό πυρήνα του Linux, το WSL 2 μπορεί να τρέξει ELF64 Linux binaries στα Windows. Αυτό αλλάζει τον τρόπο αλληλεπίδρασης των Linux binaries με τα Windows και το hardware του υπολογιστή σας. Το WSL 2 υποστηρίζει ακόμη και τα Linux Docker containers, έτσι ώστε να μην χρειάζονται πλέον τα VMs.

Με αυτή την έκδοση, αν οι ταχύτητες λήψης που διαθέτει ο σας είναι χαμηλές μπορείτε να ορίσετε αυτό ξεχωριστά την ταχύτητα για λήψεις στο προσκήνιο. Παρόλο που αυτή η επιλογή υπάρχει ήδη στις εκδόσεις Pro που χρησιμοποιούν ρυθμίσεις στις πολιτικές ομάδας ή πολιτικές MDM, είναι πλέον διαθέσιμες στη σελίδα ρυθμίσεων (Ρυθμίσεις – Ενημέρωση & ασφάλεια – Βελτιστοποίηση προβολής – Σύνθετες επιλογές).

Η εφαρμογή Narrator συνεχίζει να βελτιώνεται. Ο αφηγητής διαβάζει τώρα πρώτα τα headers, και μετά τα δεδομένα των κελιών.

Αν θέλετε να κατεβάσετε τα ISO χωρίς να είστε εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Windows Insider, μπορείτε να το κάνετε από την σελίδα του Wzor.

________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).