Edge Chromium κυκλοφόρησε επίσημα για Windows 7 και 8.1

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία μιας έκδοσης προεπισκόπησης του προγράμματος περιήγησης του Edge Chromium για συσκευές που τρέχουν με , 8 και 8.1.

Το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge που βασίζεται στο Chromium χρησιμοποιεί τον ίδιο πυρήνα που χρησιμοποιεί ο Google Chrome και άλλα προγράμματα περιήγησης όπως τις εφαρμογές Vivaldi, Opera και Brave.

Edge Chromium

Η Microsoft κυκλοφόρησε αρχικά το πρόγραμμα περιήγησης για το λειτουργικό της σύστημα Windows 10, αλλά αργότερα κυκλοφόρησε και για συσκευές της Apple. Από σήμερα λοιπόν κυκλοφορεί επίσημα και για τα λειτουργικά Windows 7 και Windows 8.1. Προς το παρόν δεν έχει κυκλοφορήσει κάποια έκδοση για .

Η τωρινή στρατηγική της Microsoft φαίνεται να μην επικεντρώνεται μόνο στα Windows 10 αν και την χρησιμοποίησε αρχικά για να κάνει την αναβάθμιση σε Windows πολύ πιο ελκυστική.

Οι λήψεις είναι διαθέσιμες ήδη στην επίσημη ιστοσελίδα Microsoft Edge Insider. Απλώς επισκεφτείτε την σελίδα και κάντε click στο κουμπί λήψης δίπλα στο λειτουργικό σύστημα που θέλετε να εγκαταστήσετε τον Edge.

Προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο η έκδοση από το Canary Channel για τα λειτουργικά συστήματα Windows 7 και 8.1. Το Canary είναι η έκδοση που αναπτύσσεται ενεργά. Η έκδοση του Dev Channel υπάρχει μόνο για τα Windows 10 και σύντομα θα κυκλοφορήσουν οι πρώτες εκδόσεις στο Beta Channel, που μέχρι σήμερα δεν διαθέτει καμία έκδοση.

Η Microsoft αναφέρει ότι η εμπειρία για τις παλαιότερες είναι “σε μεγάλο βαθμό η ίδια” με εκείνη των Windows 10 και ότι οι λειτουργίες όπως η επερχόμενη προσομοίωσης του Internet Explorer θα είναι διαθέσιμες και στις συσκευές που τρέχουν με Windows 7 και 8.1.

Το νέο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge διαφέρει σε πολλές απόψεις από τον Chrome και άλλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium. Διαθέτει μερικές που είναι διαθέσιμες μόνο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης, ενώ θα υποστηρίζει παράλληλα και τις επεκτάσεις του Google Chrome.

Η Microsoft δεν έχει ακόμη αποκαλύψει ακόμα την ημερομηνία κυκλοφορίας της τελικής έκδοσης του νέου προγράμματος περιήγησης.

____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).