Gmail στη δουλειά; Τώρα και με security sandbox

Gmail security sandbox: Η συνεχίζει να αναπτύσσει νέες λειτουργίες ασφάλειας για να βοηθήσει τους χρήστες να σταματήσουν τα ransomware που συνήθως κυκλοφορούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αν και οι μαζικές ransomware δεν είναι τόσο συχνές, οι στοχευμένες επιθέσεις αυξάνονται και προκαλούν μεγάλα προβλήματα σε και κυβερνητικούς οργανισμούς. Πρόσφατα αναφέραμε ότι ένα δημοτικό συμβούλιο στη Φλόριντα αποφάσισε να πληρώσει 600.000 σε μετά από μια επίθεση ransomware.

Gmail security sandbox

Το νέο sandbox ασφάλειας της Google στοχεύει να αντιμετωπίσει τις απειλές που έρχονται από τα εισερχόμενα, αντιμετωπίζοντας τα συνημμένα κακόβουλα scripts.

Τα συνημμένα που έρχονται μέσω email, θα μπορούν να ανοίγουν κανονικά, αλλά η Google να ελέγξει τη συμπεριφορά των scripts που ίσως περιέχουν και θα εντοπίζει τις απειλές.

Η εταιρεία ανακοίνωσε το χαρακτηριστικό αυτό σε μορφή beta αυτή τον Απρίλιο και τώρα το διέθεσε για τους χρήστες της G .

Το χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι παρόμοιο με τις λειτουργίες του Office 365 που είναι διαθέσιμες στους εταιρικούς πελάτες της Microsoft μέσω τους Advanced Threat Protection. Το Advanced Threat Protection προσφέρει ένα “θάλαμο” ανοίγματος διευθύνσεων URL και επιπλέον προστασία από το ηλεκτρονικό ψάρεμα.

Οι διαχειριστές της G Suite μπορούν να ρυθμίσουν πως μεταφέρονται τα μηνύματα μέσω του sandbox στα ληφθέντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε καραντίνα που θα ελέγχεται από τνο admin. Τα χαρακτηριστικά θα κυκλοφορήσουν στους εταιρικούς πελάτες της Google μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η Google ενισχύει επίσης την προστασία κατά του spam σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Gmail (business email compromise ή BEC), κάτι το οποίο κόστισε στις αμερικανικές εταιρείες 1,3 δισ. δολάρια το 2018.

“Η προεπιλεγμένη ασφαλείας υπόσχεται να βοηθά τις εταιρείες να εντοπίζουν τα μη επαληθευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσπαθούν να παραβιάσουν το domain σας και να επιλέξουν να προβάλλουν αυτόματα ένα προειδοποιητικό , να τα στέλνουν άμεσα στα spam ή να βάζουν σε καραντίνα τα μηνύματα”, αναφέρει η Google.

Τέλος, η Google παρουσίασε το αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο «εμπιστευτικής λειτουργίας» ή στο Gmail που αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).