Firefox Private Network η Mozilla ετοιμάζει proxy servers

Firefox Private Network: Το ξεκίνησε ξανά ένα δοκιμαστικό του Firefox, το οποίο είχε προηγουμένως σταματήσει τον Ιανουάριο του 2019.

Το νέο χαρακτηριστικό που δοκιμάζει αυτή τη στιγμή είναι το ‘Firefox Private Network', μια ιδιωτική υπηρεσία διαμεσολάβησης που υποστηρίζεται από την Cloudflare.

Firefox Private Network

Η εταιρεία αναφέρει ότι η νέα υπηρεσία μπορεί να είναι χρήσιμη σε δίκτυα που δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε, όπως κάποιο δημόσιο δίκτυο Wi-Fi.

Αφού συνδεθείτε με την υπηρεσία, αποκρύπτει τη διεύθυνση IP σας και η κίνηση μεταξύ του υπολογιστή σας και του proxy server είναι κρυπτογραφημένη.

Το πρόγραμμα περιήγησης θα δημιουργεί μια ασφαλή σύνδεση στο πλησιέστερο κέντρο δεδομένων της Cloudflare και ο διακομιστής μεσολάβησης της Cloudflare θα σας προστατεύει από κακόβουλους τρίτους.

Βασικά χαρακτηριστικά του Firefox Private Network

    Προστασία όταν βρίσκεστε σε δημόσια σημεία πρόσβασης WiFi. Αν περιμένετε στο αεροδρόμιο ή σε κάποια καφετέρια, η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο θα προστατεύεται όταν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox χάρη σε ένα ασφαλές τούνελ στον ιστό. Θα προστατεύονται όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες σας όπως οι διευθύνσεις ιστού που επισκέπτεστε, προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες.
    Οι διευθύνσεις του Internet Protocol (IP) θα είναι κρυμμένες, οπότε θα είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί.

Η διεύθυνση IP σας είναι σαν μια διεύθυνση κατοικίας για τον υπολογιστή σας. Ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να θέλετε να την κρατήσετε κρυφή είναι για να μην επιτρέπετε στα διαφημιστικά δίκτυα ς να παρακολουθούν το ιστορικό περιήγησης. Το Firefox Private Network θα αποκρύπτει τη διεύθυνση IP σας παρέχοντας προστασία από τρίτων σε όλο το web.
    Ενεργοποιήστε την υπηρεσία ανά πάσα στιγμή. Κάνοντας κλικ στην επέκταση του προγράμματος περιήγησης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία, αν δεν σας είναι απαραίτητη.

Η λειτουργία θυμίζει το λίγο ενσωματωμένο VPN της Opera, το οποίο, παρά το όνομα, είναι επίσης ένας κρυπτογραφημένος διακομιστής μεσολάβησης (proxy).

Το Firefox Private Network κυκλοφορεί σαν επέκταση του προγράμματος περιήγησης. Προς το παρόν περιορίζεται στους χρήστες του Firefox που διαμένουν στις Η.Π.Α. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν. Στο μέλλον, το Mozilla μπορεί να αρχίσει να χρεώνει την υπηρεσία ασφαλείας.

Mozilla

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).