Windows Defender σημαντικό bug στην εφαρμογή της Microsoft

Όπως φαίνεται υπάρχει ένα σημαντικό σφάλμα στο Windows Defender, το δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς που κυκλοφορεί με τα Windows 10.

Αν προσπαθήσετε να τρέξετε μια γρήγορη ή μια πλήρη σάρωση μετά από μερικά δευτερόλεπτα η εφαρμογή θα σταματήσει, και θα σκανάρει ελάχιστα . Έτσι τα αποτελέσματα που θα εμφανίσει δεν είναι αξιόπιστα. Τέτοιες σαρώσεις είναι γνωστό ότι χρειάζονται αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθούν.Windows Defender

Το θέμα έχει αναφερθεί πολύ τελευταία στα forums ς υποστήριξης της [1, 2, 3, 4, 5], αλλά και στο Reddit [1, 2, 3, 4].

Το σφάλμα φαίνεται να υπάρχει από την έκδοση του Windows Defender 4.18.1908.7, που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το σφάλμα παρουσιάστηκε όταν η Microsoft προσπάθησε να διορθώσει ένα άλλο σφάλμα που παρουσιάστηκε με τον Ιούλιο του 2019.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το αρχικό σφάλμα “χάλασε” την εντολή “sfc /scannow,”που επιτρέπει στους χρήστες των Windows να σαρώσουν το σύστημα για κατεστραμμένα αρχεία.

Μετά το Patch Tuesday του Ιούλη, αυτό το άρχισε να επισημαίνει ορισμένα εσωτερικά χαρακτηριστικά του Windοws Defender σαν κατεστραμμένα, με αποτέλεσμα τα λανθασμένα μηνύματα να παραπλανούν τους χρήστες. Έτσι πάρα πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι υπήρχε κάποιο με την εγκατάσταση του Windows Defender και τις ενημερώσεις του.

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια επιδιόρθωση για το συγκεκριμένο σφάλμα την τελευταία εβδομάδα, αλλά όπως φαίνεται δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Το συγκεκριμένο θέμα δεν φαίνεται να επηρεάζει το Windows Defender μόνο στα Windows 10, αλλά και όλες τις άλλες εκδόσεις των Windows που τρέχουν το Windows Defender. Το ίδιο σφάλμα έχει αναφερθεί και για το Security Essentials, τον πρόδρομο του Windows Defender σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows.

_________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).