Facebook Pay : Τώρα μπορείτε να στείλετε χρήματα μέσω του Facebook

Το Facebook έχει εισέλθει επίσημα στον χώρο των ψηφιακών πληρωμών με την έναρξη της υπηρεσία Facebook Pay στις ΗΠΑ. Η πλατφόρμα θα επιτρέψει στους χρήστες να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω του Facebook και του Messenger και η εταιρεία αναφέρει ότι το Facebook Pay θα επεκταθεί και στο Instagram και στο WhatsApp στο μέλλον.

Το Facebook Pay είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ. Η υπηρεσία πληρωμών θα ξεκινήσει την λειτουργία της στους χρήστες Facebook και Messenger  αυτή την εβδομάδα.

Η εταιρεία έχει υποσχεθεί ότι θα επεκτείνει το Facebook Pay σε περισσότερες χώρες. Και όπως σημειώνεται στην του, η υπηρεσία θα έρθει και στο Instagram και στο WhatsApp.

Προς το παρόν, η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν για εράνους, αγορές εντός παιχνιδιού, εισιτήρια εκδηλώσεων, μεταφορές χρημάτων σε ιδιώτες στο Messenger και αγορές από επιλεγμένες σελίδες και επιχειρήσεις στο Facebook Marketplace.

Σύμφωνα με το Facebook, η νέα πλατφόρμα πληρωμών υποστηρίζει όλες τις μεγάλες πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, καθώς και το PayPal. Οι πληρωμές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με εταιρείες όπως το PayPal και το . Και σύμφωνα με τους όρους πληρωμής του Facebook, η χρέωση μέσω τηλεφώνου θα είναι επίσης ένας τρόπος πληρωμής στην πλατφόρμα.

Η εταιρεία λέει ότι το Facebook Pay “βασίζεται στην υπάρχουσα χρηματοοικονομική υποδομή και συνεργασίες και είναι ξεχωριστό από το πορτοφόλι Calibra που θα λειτουργεί στο δίκτυο Libra”.

Το Facebook δεν θα χρεώνει τέλος στους χρήστες, όταν αυτοί  πραγματοποιούν αποστολή και λήψη χρημάτων μέσω του Messenger. Εάν είστε κάτω από την των 18 ετών, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία πληρωμών peer-to-peer (P2P) στο Messenger. Το P2P δεν πρέπει επίσης να χρησιμοποιείται για εμπορικές συναλλαγές. Το Facebook δηλώνει ότι θα διακόψει τις υπηρεσίες πληρωμών εάν ανακαλύψει τέτοιες απαγορευμένες συναλλαγές.

Πόσο ασφαλές είναι το Facebook Pay;
Όταν πρόκειται για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, είναι δύσκολο να εμπιστευτείς μία social media πλατφόρμα, σαν το Facebook, να γίνει ένα χρηματοπιστωτικό εργαλείο. Ωστόσο, το Facebook διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι η νέα πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για την “ασφαλή αποθήκευση και κρυπτογράφηση των αριθμών των καρτών και των τραπεζικών λογαριασμών σας”.

Η εταιρεία λέει ότι χρησιμοποιεί συστήματα παρακολούθησης για απάτες, για την ανίχνευση μη εξουσιοδοτημένης δραστηριότητας και παρέχει ειδοποιήσεις για τη δραστηριότητα του λογαριασμού.

Θα μπορείτε να προσθέσετε έναν κωδικό PIN για την πληρωμή μέσω Facebook. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων ή αναγνώρισης για την επαλήθευση των πληρωμών.

Το Facebook θα παρέχει την δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας στους χρήστες που έχουν ερωτήσεις σχετικά με τις συναλλαγές τους στο Facebook Pay. Η ζωντανή συζήτηση θα είναι διαθέσιμη μεταξύ 6:00 AM και 6:00 PM (PST).

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).