Microsoft Search σημασιολογική αναζήτηση και Project Turing

Η Microsoft συνεχίζει να αναπτύσσει την ενοποιημένη υπηρεσία Microsoft Search. Οι τελευταίες προσθήκες στην Αναζήτηση της Microsoft συμπεριλαμβάνουν το  deep-learning του ‘Project ', καθώς και μια στροφή προς την σημασιολογική αναζήτηση.

Η αναζήτηση της Microsoft, ή Microsoft Search είναι το που χρησιμοποιεί η Microsoft για να αναφερθεί στην ενοποιημένη εμπειρία αναζήτησης που έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί στις εφαρμογές-υπηρεσίες Windows, Office, Bing και πολλά άλλα.Microsoft Search

Πριν από δύο χρόνια στο Ignite, στελέχη της Microsoft ανακοίνωσαν το “Bing for Business”, το οποίο ήταν μέρος ενός σχεδίου που επέτρεψε στον Bing να λειτουργήσει σαν υπηρεσία αναζήτησης intranet, και όχι μόνο σαν υπηρεσία αναζήτησης στο Internet.

Στο Ignite 2018, η Microsoft επανέφερε αυτήν την δυνατότητα σαν “Microsoft Search in Bing”. Αυτή η Intranet τεχνολογία θα ενσωματωθεί στο νέο Edge που βασίζεται στο Chromium, στα , στο Office.com σε διάφορες εφαρμογές του Office και σε πολλά άλλα.

Όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας πριν από μερικά χρόνια, ο τελικός στόχος του Microsoft Search είναι να παρέχει απαντήσεις όχι μόνο σε απλά ερωτήματα, αλλά και σε πιο εξατομικευμένες και πολύπλοκες ερωτήσεις, όπως “Μπορώ να φέρω το κατοικίδιο μου στη ;”.

Το API του Microsoft Graph, η σημασιολογική κατανόηση από το Bing, η μηχανική κατανόηση του κειμένου και το υπόστρωμα αποθήκευσης και υπηρεσιών του Office 365, φαίνεται να παίζουν μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια ανάπτυξης μιας νέας αναζήτησης μέσα από τις εφαρμογές της Microsoft.

Στο Ignite 2019, στελέχη της Microsoft μίλησαν μια νέα έξυπνη αναζήτηση που καταλαβαίνει την φυσική γλώσσα. Οι δυνατότητες της Σημασιολογικής Αναζήτησης βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε φάση προεπισκόπησης για χρήση στις υπηρεσίες SharePoint, Office.com και Bing. Η δημόσια προεπισκόπηση της σημασιολογικής αναζήτησης θα έρθει το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Η γενική διαθεσιμότητα είναι προγραμματισμένη αργότερα το 2020 και όσοι τρίτοι προγραμματιστές επιθυμούν να την χρησιμοποιήσουν στις εφαρμογές τους θα μπορέσουν να το κάνουν από το 2021, όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στο Ignite.

Τη χρήση της σημασιολογικής αναζήτησης ή Semantic Search την επιτρέπει το “Project Turing” της Microsoft Research, το οποίο στελέχη της εταιρείας περιγράφουν σαν “AI-powered search for the enterprise”.

Το Project Turing έχει σκοπό να βοηθήσει να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς στους υπάρχοντες αλγόριθμους αντιστοίχισης που βασίζονται σε όρους' Οι συγκεκριμένοι αλγόριθμοι αναπτύχθηκαν στη δεκαετία του 1970 και του 1980 και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από τις τρέχουσες μηχανές αναζήτησης. Έτσι οι αλγόριθμοι αυτοί δεν κατανοούν τις προθέσεις του χρήστη.

Το Project Turing θα επηρεάσει το Microsoft Search και όλα τα προϊόντα που θα ενσωματωθεί:  Windows, Office, Cortana και Bing, σύμφωνα με τον κύριο υπεύθυνο του προγράμματος Youngji Kim.

“Ο στόχος μας είναι η κατανόηση της φυσικής γλώσσας με τη χρήση σύγχρονων, γενικευμένων μοντέλων βαθιάς μάθησης από άκρο σε άκρο”, δήλωσε στους συμμετέχοντες στο Ignite.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).