WT:Social το κοινωνικό δίκτυο του Jimmy Wales της Wikipedia

Ο συνιδρυτής της Wikipedia, Jimmy Wales, ξεκίνησε ένα νέο το οποίο αποσκοπεί να γίνει μέχρι σήμερα το Facebook και το Twitter.Το νέο κοινωνικό δίκτυο ονομάζεται WT:Social, και ο Wales αναφέρει ότι μέχρι τις 6 Νοεμβρίου είχε 25.000 μέλη στις 6 Νοεμβρίου.

Σήμερα πρέπει να έχει περίπου 80.000 μέλη, τα οποία φαίνεται να είναι ενθουσιασμένα από την ιδέα ενός κοινωνικού δικτύου που καταπολεμά τα .

Ο ιστότοπος δεν χρησιμοποιεί το μοντέλο του Facebook που χρηματοδοτείται από , αλλά έχει υιοθετήσει ένα συνδρομητικό μοντέλο σαν αυτό που χρησιμοποιεί η Netflix και η Spotify.

Θα κοστίζει 12,99 δολάρια το μήνα ή 100 δολάρια το χρόνο στις ΗΠΑ, ή 12€ το μήνα ή 90 € το χρόνο στην Ευρώπη. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά ερωτήματα για το περιεχόμενο του WT:Social. Για παράδειγμα: Θα αξίζει η πληρωμή της συνδρομής;

Το κοινωνικό δίκτυο είναι μια επανεκκίνηση του WikiTribune, το οποίο ξεκίνησε το 2017 σαν υπηρεσία ανταλλαγής ειδήσεων, αλλά δεν προχώρησε και ο Wales κατέληξε να απολύσει αρκετούς δημοσιογράφους που είχε προσλάβει. Το WikiTribune ξεκίνησε από μια εκστρατεία crowdfunding.

Ο Wales μίλησε με τους Financial Times για το νέο project και για το πόσο εύθραυστη είναι η πρόταση του νέου ιστότοπου. Όμως σύμφωνα με τον Wales:

Το επιχειρηματικό μοντέλο των εταιρειών, είναι προβληματικό. Αποδεικνύεται ότι ο τεράστιος νικητής είναι το περιεχόμενο χαμηλής ποιότητας.

Ο Wales ευελπιστεί ότι το WT:Social μπορεί να προσελκύσει 50 εκατομμύρια ή ακόμη και μισό χρήστες δίνοντας σαν παράδειγμα την επιτυχία της Netflix και της Spotify στην προσέλκυση ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για “ουσιαστικό” περιεχόμενο.

Η εγγραφή είναι , αλλά το WT:Social έχει καθιερώσει μια λίστα αναμονής. Φυσικά όσοι πληρώνουν μπορούν να την παρακάμψουν. Μέχρι στιγμής, έχουν πληρώσει μόλις 200 άτομα για να παρακάμψουν τη λίστα αναμονής.

Ο Wales δεν περιμένει ότι το νέο κοινωνικό δίκτυο θα είναι κερδοφόρο, αλλά θεωρεί ότι μπορεί να είναι βιώσιμο με ελάχιστο προσωπικό.

Γιατί;

Αντί του μοντέλου ειδήσεων που χρησιμοποιούσε το WikiTribune, το WT:Social στοχεύει να γίνει μια αυτοσυντηρούμενη κοινότητα που θα αποτελείται από πολλές μικρές σε εξειδικευμένα θέματα.

Αντί να χρησιμοποιήσει συντονιστές για να ελέγχουν τα fake news όπως το Facebook, το κοινωνικό δίκτυο του Wales θα βασίζεται στους ίδιους τους χρήστες, που θα μπορούν να επεξεργαστούν και να διαγράφουν δημοσιεύσεις που θεωρούν ελλιπείς ή αναξιόπιστες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).