Εμφανίστε την έκδοση των Windows στην επιφάνεια εργασίας

Σήμερα θα μάθετε πώς μπορείτε να εμφανίσετε την έκδοση των Windows στην επιφάνεια εργασίας, πειράζοντας λίγο το μητρώο.

Όλοι γνωρίζετε ότι τα Windows διαφέρουν από έκδοση σε έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι κάποια χαρακτηριστικά μπορεί να υπάρχουν σε μια έκδοση και μπορεί να λείπουν σε μία άλλη. Για αυτό τον λόγο ενδέχεται να υπάρχει η ανάγκη εμφάνισης του αριθμού έκδοσης στην επιφάνεια εργασίας, ώστε ο χρήστης να γνωρίζει άμεσα ποια έκδοση τρέχει.

Ειδικά αν μιλάμε για εταιρικούς υπολογιστές που τους χειρίζονται πολλά άτομα, η εμφάνιση του αριθμού έκδοσης μπορεί να είναι ένα καίριο χαρακτηριστικό. Από την άλλη, για τους οικιακούς υπολογιστές, μπορείτε να εμφανίσετε την έκδοση των Windows για επίδειξη στους φίλους σας, ή απλά για να στολίσετε το desktop σας.

Για όσους αναρωτιούνται, φυσικά και μπορείτε πάντα να εκτελέσετε την εντολή winver για να δείτε την έκδοση του συστήματος και άλλες πληροφορίες. Ωστόσο, δεν υπάρχει άμεση εμφάνιση και θα χρειαστούν αρκετά κλικς για αυτό.

Πάμε να δούμε πως μπορείτε να εμφανίσετε την έκδοση των Windows στην επιφάνεια εργασίας, πειράζοντας το μητρώο των Windows.

1. Επειδή θα πειράξετε το μητρώο, κάντε πρώτα ένα backup αυτού, για κάθε ενδεχόμενο. Για οδηγίες πατήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

2. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R και στο παράθυρο “Εκτέλεση” που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε την λέξη regedit. Κάντε κλικ στο κουμπί OK. regedit

3. Στο παράθυρο του επεξεργαστή μητρώου που θα ανοίξει πηγαίνετε στο αριστερό μέρος και από εκεί μεταβείτε στο ακόλουθο κλειδί μητρώου:

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop

4. Τώρα, στο δεξί τμήμα του επεξεργαστή μητρώου ψάξτε για το REG_DWORD κλειδί μητρώου που ονομάζεται PaintDesktopVersion. Κάντε διπλό κλικ επάνω του και από προεπιλογή θα πρέπει να έχει σαν τιμή το 0. Ορίστε τα δεδομένα Τιμής του σε 1 και κάντε κλικ στο OK.

5. Κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου και αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, συνδεθείτε ξανά και θα δείτε την έκδοση και τον αριθμό των Windows να εμφανίζονται στην επιφάνεια εργασίας, στο κάτω δεξί τμήμα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να αποκρύψετε την έκδοση των Windows από την επιφάνεια εργασίας, απλώς επαναφέρετε την PaintDesktopVersion στο 0.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top