uTorrent προσοχή χτυπάει κόκκινα στην Virustotal

Εάν δοκιμάσετε να σαρώσετε το τελευταίο αρχείο εγκατάστασης του uTorrent σε υπηρεσίες όπως την Virustotal θα παρατηρήσετε ότι η δημοφιλής εφαρμογή “χτυπάει” κόκκινα.

Το uTorrent Classic, το uTorrent Web, αλλά και το BitTorrent εντοπίζονται από πολλές προστασίας από ιούς σαν κακόβουλα προγράμματα. Η κύρια έκδοση, uTorrent Classic, ανιχνεύεται σαν κακόβουλη από δέκα antivirus εφαρμογές: Microsoft Defender, Sophos, Eset Nod32, GData και Dr.Web.

Τι εντοπίζεται; Οι περισσότερες εφαρμογές ασφαλείας αναφέρουν ότι ο torrent client περιέχει “PUA ή Δυνητικά Ανεπιθύμητες εφαρμογές”.

Το Defender δεν εντοπίζει ή αποκλείει τυχόν ανεπιθύμητα προγράμματα από προ. Θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε την επιλογή για να αρχίσει να ελέγχει τα εκτελέσιμα αρχεία. Η λύση ασφαλείας της Microsoft απέτρεψε τη λήψη του utorrent.exe.

Όσοι χρησιμοποιούν το uTorrent καλό θα είναι να σκεφτούν να αλλάξουν torrent client. Οι εφαρμογές qBittorrent ή Transmission, είναι open και έρχονται χωρίς διαφημίσεις και ανεπιθύμητα προγράμματα, που προστίθενται στον υπολογιστή σας κατά την εγκατάσταση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).