Windows 7 απενεργοποίηση ειδοποίησης για την αναβάθμιση

Η Microsoft σχεδιάζει να εμφανίζει μια ειδοποίηση πλήρους οθόνης στους χρήστες του λειτουργικού συστήματος Windows 7 από τις 15 Ιανουαρίου 2020. Η θα αναφέρει ότι η του συστήματος έληξε.

Η εταιρεία πρόσθεσε το αρχείο EOSnotify.exe,  (στην διαδρομή %windir%\system32\). Το συγκεκριμένο θα χρησιμοποιείται για την εμφάνιση της ειδοποίησης πλήρους ς στις συσκευές που τρέχουν με Windows 7 όταν τελειώσει η υποστήριξη.

Τι σημαίνει η λήξη υποστήριξης (σύμφωνα με την Microsoft);

Μόλις λήξει η υποστήριξη για τα Windows 7 στις 14 Ιανουαρίου 2020, ο ς σας θα συνεχίσει να λειτουργεί αλλά η Microsoft δεν θα παρέχει πλέον τα εξής:

  • Τεχνική υποστήριξη για τυχόν προβλήματα
  • Ενημερώσεις λογισμικού
  • Ενημερώσεις ασφαλείας ή επιδιορθώσεις

Αν και θα μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας με Windows 7 χωρίς συνεχείς ενημερώσεις λογισμικού και ασφαλείας, ο υπολογιστής σας θα κινδυνεύει περισσότερο από ιούς και κακόβουλης λειτουργίας. Ο καλύτερος τρόπος να παραμείνετε ασφαλείς είναι με τα Windows 10. Και ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε την εμπειρία των Windows 10 είναι σε έναν νέο υπολογιστή. Αν και είναι δυνατή η εγκατάσταση των Windows 10 στην παλιότερη συσκευή σας, δεν συνιστάται.

Το αρχείο τρέχει μέσω των προγραμματισμένων εργασιών EOSNotify και EOSNotify2, τις οποίες οι διαχειριστές μπορούν να βρουν στο Microsoft > Winodws > Task Scheduler του λειτουργικού συστήματος. Το πρώτο task εμφανίζει την ειδοποίηση μόλις ο χρήστης συνδεθεί στο λειτουργικό σύστημα, ενώ το δεύτερο καθημερινά στις 12 μ.μ.

Windows 7

Η πρόταση της Microsoft συνιστά να αγοράσετε ένα νέο υπολογιστής με Windows 10 και δεν αναφέρει τίποτα για την αναβάθμιση του υπάρχοντος μηχανήματος.

Όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα το αναδυόμενο παράθυρο περιέχει τρία διαφορετικά links – επιλογές για τους χρήστες:

Μάθε περισσότερα
Θύμισέ μου αργότερα
Μη το εμφανίσεις ξανά

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το “Μη το εμφανίσεις ξανά” για να αποκλείσουν τα μελλοντικά αναδυόμενα παράθυρα στο σύστημα. Σε περίπτωση όμως που η Microsoft επιμένει παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να απενεργοποιήσετε την ειδοποίηση από το Μητρώο των Windows.

Χρησιμοποιήστε τα δύο πλήκτρα Windows-R για να ανοίξετε το RUN. Πληκτρολογήστε regedit και πιέστε το Enter για να ξεκινήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.
Εάν εμφανιστεί το UAC, επιβεβαιώστε
Ακολουθείστε την διαδρομή:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\EOSNotify

Η τιμή του Dword DiscontinueEOS αναγράφεται κάτω από το EOSNotify, κάντε διπλό κλικ και ορίστε την τιμή σε 1.
Εάν δεν είναι υπάρχει στο σύστημά σας μπορείτε να την δημιουργήσετε (κάντε δεξί κλικ στο EOSNotify, επιλέξτε New> Dword (32-bit Value)).

Αυτό ήταν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).