Arch Linux κυκλοφόρησαν τα πρώτα ISO του 2020

Το λειτουργικό Arch Linux είναι μια από τις πρώτες διανομές του GNU/Linux που διέθεσαν νέα ISO το 2020 και χρησιμοποιούν την τελευταία σειρά του Linux kernel. Το Αrch Linux είναι μια πολύ γνωστή διανομή που ακολουθεί ένα κυλιόμενο μοντέλο κυκλοφορίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν σε αυτό το μοντέλο ο χρήστης εγκαθιστά το λειτουργικό σύστημα μία φορά και λαμβάνει ενημερώσεις για πάντα. Η διανομή Αrch Linux όμως κυκλοφορεί  και μηνιαίες εικόνες ISO που περιέχουν όλες τις ενημερώσεις πακέτων που προωθήθηκαν μέσω των αποθετηρίων του όλο τον προηγούμενο μήνα.

Έτσι η έκδοση Αrch Linux 2020.01.01 είναι εδώ και είναι η πρώτη έκδοση ISO για το 2020, με την τελευταία και σειρά Linux kernel 5.4. Η νέα έκδοση φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, όπως υποστήριξη του συστήματος αρχείων exFAT της , το χαρακτηριστικό ασφάλειας “lockdown” αλλά και την μνήμης εφαρμογών στο .

Operating System: Αrch Linux
KDE Version: 5.17.4
KDE Frameworks Version: 5.65.0
Qt Version: 5.14.0
Kernel Version: 5.4.8.arch1-1

Επιπλέον, η έκδοση Arch Linux 2020.01.01 φέρνει τα ενημερωμένα πακέτα και τις ενημερώσεις που κυκλοφόρησαν καθόλη τη Δεκεμβρίου του 2019, γεγονός που κάνει το ISO απαραίτητο για όσους θέλουν να εγκαταστήσουν το Arch Linux σε νέους υπολογιστές.

Για άλλη μια φορά, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το Arch Linux 2020.01.01 είναι εδώ μόνο για νέες εγκαταστάσεις. Όλα τα νέα ISO του Arch Linux απευθύνονται σε όσους θέλουν να εγκαταστήσουν ένα νέο του Arch Linux στους προσωπικούς τους υπολογιστές χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν εκατοντάδες ενημερώσεις από τα αποθετήρια της διανομής.

Έτσι αν χρησιμοποιείτε ήδη την διανομή με την εκτέλεση της εντολής sudo pacman -Syu θα έχετε ένα πλήρως ενημερωμένο σύστημα. Για όσους θέλουν να εγκαταστήσουν ή να δοκιμάσουν τη νέα έκδοση του Αrch Linux, μπορούν κατεβάσουν τα ISO από την επίσημη ιστοσελίδα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).