Samsung Qihoo 360: spyware στις συσκευές της εταιρείας

Τα τηλέφωνα και τα tablet της Samsung φαίνεται να περιέχουν κάποιο spyware που επικοινωνεί τακτικά με servers στην Κίνα.

Μια δημοσίευση στο reddit αναφέρει ένα γνωστό χαρακτηριστικό που ονομάζεται Device Care και είναι διαθέσιμο σε όλα τα τηλέφωνα και τα tablet της Samsung.

Samsung

Όπως επιβεβαιώνει και η ίδια η Samsung, το “ του Device Care “τροφοδοτεί την 360”, αλλά δεν δίνει πληροφορίες για το ποιες πληροφορίες στέλνει τηλέφωνο στην Κίνα.

Η Qihoo 360 είναι η εταιρεία στην οποία αναφέρεται η Samsung, και φέρεται να έχει εμπλακεί σε διάφορα σκάνδαλα παράνομης συλλογής δεδομένων.

Ο που ξεκίνησε την δημοσίευση στο reddit αναφέρει ότι η συνεργασία με τέτοια επιχείρηση και η πρόσβαση της σε όλα τα δεδομένα της συσκευής είναι άκρως επικίνδυνη.

“To “Storage” module στο τηλέφωνό σας έχει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά σας δεδομένα (καθώς αποτελεί μέρος του συστήματος) και στέλνει αυτά τα δεδομένα στην κυβέρνηση της Κίνας όταν απαιτείται”.

Μια πιο προσεκτική ματιά στο “Storage” module του Device Care αποκαλύπτει ότι όταν ξεκινήσει, το χαρακτηριστικό επικοινωνεί με αρκετούς servers στην Κίνα, αν και προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποια δεδομένα αποστέλλει.

“Δυστυχώς δεν ήμουν σε θέση να αναλύσω τι ακριβώς μεταφέρθηκε στους διακομιστές, δεδομένου ότι θα έπρεπε να κάνω μια επίθεση man in a middle στο τηλέφωνό μου κάτι που απαιτεί πρόσβαση από root”, αναφέρει ο ερευνητής.

Εν τω μεταξύ ο αποκλεισμός του Device Care απαιτεί πρόσβαση root. Οι πελάτες της Samsung έχουν αρχίσει ήδη να δημοσιεύουν στα επίσημα forum αιτήματα ένα αίτημα για κατάργηση του Qihoo 360 από το Device Care.

https://us.community.samsung.com/t5/Note10/Please-remove-Qihoo-360-from-Device-Care/td-p/1053778

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).