Τι σημαίνουν τα εικονίδια με τα δύο μπλε βέλη στα Windows 10

Αν τρέχετε Windows 10 και παρατηρήσατε εικονίδια που επάνω τους έχουν δύο μπλε βέλη, ίσως να έχετε την απορία και να θέλετε να μάθετε τι σημαίνει αυτό το σύμβολο.

εικονίδια

Το λειτουργικό σύστημα Windows 10 προσθέτει επικαλύψεις στα εικονίδια για να υποδεικνύει πολλά πράγματα. Για παράδειγμα, ένα μόνο επικάλυμμα βέλους στα εικονίδια υποδηλώνει ότι πρόκειται για συντομεύσεις αρχείων / φακέλων / προγραμμάτων. Ομοίως, η επικάλυψη μιας μπλε και κίτρινης ασπίδας στα εικονίδια προγραμμάτων υποδεικνύει ότι τα προτα απαιτούν δικαιώματα διαχειριστή για εκτέλεση. Ή αντίστοιχα αν έχει ένα κίτρινο λουκέτο τότε το περιεχόμενο είναι κρυπτογραφημένο.

Εάν δείτε εικονίδια με δύο μπλε βέλη (που δείχνουν το ένα στο άλλο) να εμφανίζονται σε φακέλους και αρχεία, είναι επειδή αυτοί οι φάκελοι και τα αρχεία είναι συμπιεσμένα.

Οι περισσότεροι χρήστες PC δεν γνωρίζουν την ενσωματωμένη λειτουργία αρχείων NTFS που υπάρχει στα Windows 10 (και σε παλαιότερες εκδόσεις) που σας βοηθούν να ανακτήσετε κάποιο σοβαρό χώρο στο δίσκο, συμπιέζοντας αρχεία, φακέλους και μονάδες δίσκου. Όταν συμπιεστεί ένα αρχείο ή , τα Windows εμφανίζουν δύο μπλε βέλη (που δείχνουν το ένα στο άλλο) στα εικονίδια των αρχείων ή των φακέλων για να υποδείξουν ότι αυτά είναι συμπιεσμένα. Εκτός από αυτό, όλα τα αρχεία και οι φάκελοι σε μια μονάδα δίσκου ενδέχεται να εμφανίζουν μπλε εικονίδια βέλους πάνω τους, υποδεικνύοντας ότι ολόκληρη η μονάδα είναι συμπιεσμένη.

Επίσης εκτός τα τα βέλη στα εικονίδια, τα συμπιεσμένα αρχεία ή φάκελοι έχουν τα ονόματά τους με μπλε γράμματα και όχι με μαύρα που είναι το κανονικό χρώμα του Explorer.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να καταργήσετε τα μπλε βέλη από τα εικονίδια. Η πρώτη μέθοδος είναι απλά να απενεργοποιήσετε τη συμπίεση (!!!). Η δεύτερη μέθοδος είναι να ρυθμίσετε τις παραμέτρους των Windows 10 να μην εμφανίζουν δύο μπλε βέλη σε συμπιεσμένα αρχεία, κάτι που πιθανότατα δεν θέλετε να κάνετε, αλλά δεν βλάπτει να γνωρίζετε το πως γίνεται.

Καταρχήν, ας δούμε πως μπορείτε να συμπιέστε ένα αρχείο ή ένα φάκελο.

Βήμα 1: Ανοίξτε τον Explorer, κατευθυνθείτε στο φάκελο ή αρχείο ή μονάδα που θέλετε να συμπιέσετε και κάντε δεξί κλικ επάνω του. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες.

Βήμα 2: Εάν θέλετε να συμπιέσετε μια μονάδα δίσκου, επιλέξτε το πλαίσιο που λέει “Συμπίεση της μονάδας δίσκου για εξοικονόμηση χώρου στο δίσκο”. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή .

εικονίδια

Αν θέλετε να συμπιέσετε ένα αρχείο ή ένα φάκελο (ή και τα δύο), στην καρτέλα Γενικά , κάντε κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους. Κάνοντας κλικ στο κουμπί “Για προχωρημένους” θα ανοίξει το παράθυρο διαλόγου Σύνθετες ιδιότητες .

εικονίδια

Βήμα 3: Εδώ, στην ενότητα “Χαρακτηριστικά Συμπίεσης ή Κρυπτογράφησης” , επιλέξτε το πλαισίου “Συμπίεση περιεχομένων για εξοικονόμηση χώρου στο δίσκο” . Κάντε κλικ στο κουμπί OK. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.

εικονίδια

Βήμα 4: Όταν εμφανιστεί το ακόλουθο παράθυρο διαλόγου (μόνο όταν συμπιέστε φακέλους με αρχεία και υποφακέλους σε αυτό), επιλέξτε “Εφαρμογή αλλαγών σε αυτό το φάκελο, στους υποφακέλους και στα αρχεία”. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

εικονίδια

Ανάλογα με το μέγεθος των αρχείων / φακέλων / δίσκου, τα Windows 10 ενδέχεται να χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα έως ώρες για να ολοκληρωθεί η συμπίεση.

Τα συμπιεσμένα αρχεία θα πρέπει τώρα να έχουν μπλε χρώμα στα ονόματά τους και να εμφανίζουν δύο μπλε βέλη στα εικονίδια τους.

Αντίστοιχα, αν θέλετε να αποσυμπιέσετε τα συμπιεσμένα αρχεία ή φακέλους ή μονάδα δίσκου, κάντε ακριβώς την ανάποδη διαδικασία. Αν μετά την αποσυμπίεση εξακολουθείτε να έχετε τα δύο μπλε βέλη, δοκιμάστε να καθαρίσετε τη μνήμη cache των εικονιδίων διαγράφοντας το κρυφό αρχείο C:\\Users\Το_όνομα_σας\AppData\Local\IconCache.db.

Απόκρυψη των δύο μπλε βελών από τα εικονίδια
Σε αυτήν τη μέθοδο, αντικαθιστούμε το προεπιλεγμένο εικονίδιο με την επικάλυψη που ται για τα συμπιεσμένα αρχεία με ένα αντίστοιχο κενό.

Βήμα 1: Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου πληκτρολογώντας Regedit.exe στο πεδίο αναζήτησης στην Έναρξη ή στη γραμμή εργασιών και πατώντας το πλήκτρο Enter. Όταν εμφανιστεί η ερώτηση Ελέγχου λογαριασμού χρήστη, κάντε κλικ στο κουμπί Ναι.

Βήμα 2: Στο παράθυρο του Επεξεργαστή Μητρώου, μεταβείτε στο ακόλουθο κλειδί:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

Βήμα 3: Στη συνέχεια, αναπτύξτε το κλειδί του Explorer για να δείτε το Shell Icons. Εάν δεν υπάρχει, κάντε δεξί κλικ στο κλειδί Explorer , κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία , κάντε κλικ στο κουμπί Κλειδί και ονομάστε το ως Shell Icons.

εικονίδια

Βήμα 4: Στο αριστερό παράθυρο, επιλέξτε το φάκελο Shell Icons που δημιουργήθηκε πρόσφατα . Από τη δεξιά πλευρά, κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό σημείο, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία , κάντε κλικ στην επιλογή Τιμή συμβολοσειράς (String Value ) και, στη συνέχεια, ονομάστε το ως 179 .

Βήμα 5: Τέλος, κάντε διπλό κλικ στην τιμή συμβολοσειράς 179 και επικολλήστε την ακόλουθη διαδρομή:

C:\Windows\system32\BlankIcon.ico

Στην παραπάνω διαδρομή, αντικαταστήστε το “C” με το γράμμα της μονάδας δίσκου της εγκατεστημένης μονάδας Windows 10.

εικονίδια

Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν θέλετε διαφορετικό εικονίδιο αντί για κενό, κάντε λήψη ενός από το διαδίκτυο και τοποθετήστε τη διαδρομή του στο πλαίσιο Δεδομένα τιμής.

Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να εφαρμόσετε το νέο εικονίδιο. Εάν απαιτείται, καθαρίστε τη μνήμη cache των εικονιδίων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).