Οι επιστήμονες κατάλαβαν γιατί το άγχος ασπρίζει τα μαλλιά σας

Όλοι γνωρίζετε ότι το άγχος ασπρίζει τα μαλλιά σας. Πρόσφατα μια ομάδα επιστημόνων του Χάρβαρντ ανακάλυψε την διαδικασία με την οποία πραγματοποιείται αυτή η αλλαγή στο χρώμα.

μαλλιά

Οι επιστήμονες έχουν αντιληφθεί από παλιά ότι τα γκρίζα μαλλιά είναι το αποτέλεσμα της φυσικής διαδικασίας της ς του ανθρώπου, αλλά επίσης και αποτέλεσμα ορισμένων διαταραχών των χρωστικών θυλακίων των τριχών αλλά και του στρες. Μέχρι τώρα, δεν γνωρίζαμε ποτέ τι ακριβώς ρόλο παίζει το άγχος στην πρόκληση των γκρίζων μαλλιών.

Όπως αποδείχθηκε, ένας συγκεκριμένος τύπος άγχους είναι ο ένοχος πίσω από το γκριζάρισμα. Όταν βιώνετε αυτόν τον τύπο στρες προκαλείται μια διέγερση του νεύρου που ενεργοποιεί τα βλαστοκύτταρα, που είναι υπεύθυνα για το χρωματισμό των μαλλιών σας.

Σύμφωνα με την ερευνητική εργασία της ομάδας του Χάρβαρντ :

Η μελέτη μας δείχνει ότι, η νευρωνική δραστηριότητα που προκαλείται από οξύ στρες μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη και μόνιμη απώλεια σωματικών βλαστικών κυττάρων και αποδεικνύει ότι η διατήρηση σωματικών βλαστοκυττάρων επηρεάζεται άμεσα από τη συνολική φυσιολογική κατάσταση του οργανισμού.

Πώς το έκαναν όλα αυτά; Λοιπόν, αυτό το σημείο είναι αρκετά φρικιαστικό. Θέτουν εργαστηριακά σε κατάσταση τριών διαφορετικών τύπους στρες: σωματική συγκράτηση, σωματικό πόνο και ψυχολογική δυσφορία. Κάθε στρεσογόνος παράγοντας προκάλεσε στα ποντίκια την γκρίζων/ λευκών τριχών.

Οι ερευνητές ξεκίνησαν στη συνέχεια την αντιμετώπιση προβλημάτων για να δουν τι προκαλούσε δευτερογενώς την γκρι απόχρωση. Υποψιάζοντας ότι η αιτία ήταν τα επινεφρίδια, επανέλαβαν τις δοκιμές σε ποντίκια αφού τους αφαίρεσαν τα επινεφρίδια. Τα ποντίκια αυτά εξακολουθούσαν να εμφανίζουν γκριζάρισμα, έτσι προσπάθησαν ξανά παρεμποδίζοντας άλλες ορμονικές διεργασίες. Τελικά, οι ερευνητές διέκριναν ότι μια συμπαθητική νευρική απόκριση προκαλούσε την υπερφόρτωση βλαστικών κυττάρων, υπεύθυνη για τις γκρίζες τρίχες. Αφού μπλόκαραν αυτήν την διαδικασία, τα ποντίκια σταμάτησαν να γκριζάρουν.

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται φρικιαστικά και το συγκεκριμένο άρθρο ίσως εκτός της τυπικής θεματολογίας του iguru, αλλά όταν οι επιστήμονες ανακαλύπτουν τον τρόπο λειτουργίας μίας διαδικασίας, τότε η επόμενη κίνηση είναι να βρουν την θεραπεία της, με μορφή φαρμάκου. Όσοι λοιπόν από εσάς έχουν γκρίζα μαλλιά, μπορεί ίσως να μην προλάβουν να δουν την θεραπεία αλλά τα σας θα έχουν την επιλογή στα χέρια τους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).