Οι υψηλότερης ανάλυσης εικόνες που έχουν ληφθεί ποτέ από τον Ήλιο

Το Εθνικό Ηλιακό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ κυκλοφόρησε τις υψηλότερης ανάλυσης εικόνες και που έχουν ληφθεί ποτέ από τον Ήλιο .

Ήλιο

Οι εικόνες, που συλλέχθηκαν με το ηλιακό τηλεσκόπιο Daniel K. Inouye του Foundation, δείχνουν τον Ήλιο με πρωτοφανή λεπτομέρεια, αποκαλύπτοντας χαρακτηριστικά για πρώτη φορά, που έχουν μέγεθος μόλις 30 χιλιόμετρα.

Το ηλιακό τηλεσκόπιο Inouye μήκους 4 μέτρων, βρίσκεται κοντά στην κορυφή του ηφαιστείου Χαλεάκαλα («Σπίτι του Ήλιου» στη χαβανέζικη γλώσσα) στο νησί Μάουι της Χαβάης, και αυτές οι απίστευτες εικόνες του ήλιου είναι το ντεμπούτο του στον κόσμο.

Διαβάζουμε σε δηλώσεις του France Córdova, διευθυντή του National Science Foundation (=NSF) : “Από όταν η NSF άρχισε να εργάζεται με αυτό το επίγειο τηλεσκόπιο, περιμέναμε με ανυπομονησία τις πρώτες εικόνες. Μπορούμε πλέον να μοιραστούμε αυτές τις εικόνες και τα βίντεο, τα οποία είναι τα πιο λεπτομερή του Ήλιου μέχρι σήμερα. […] Αυτό το τηλεσκόπιο θα βελτιώσει την κατανόησή μας για το τι προκαλεί τον διαστημικό καιρό και τελικά θα βοηθήσει να προβλέψουμε τις ηλιακές καταιγίδες”.

Επίσης, ο Thomas Rimmele, διευθυντής του ηλιακού τηλεσκοπίου Inouye εξηγεί: “Είναι όλα σχετικά με το πεδίο. Για να ξεπεραστούν τα μεγαλύτερα μυστήρια του Ήλιου, πρέπει όχι μόνο να δούμε ξεκάθαρα αυτές τις μικροσκοπικές δομές από 93 εκατομμύρια μίλια μακριά, αλλά με μεγάλη ακρίβεια να μετρήσουμε τη δύναμη και την κατεύθυνση του μαγνητικού πεδίου κοντά στην επιφάνεια και να το εντοπίσουμε καθώς αυτό εκτείνεται στην εξωτερική ατμόσφαιρα του Ήλιου”.

Τέλος, η ομάδα κυκλοφόρησε επίσης πολλά βίντεο. Τα κοντινά πλάνα λήφθηκαν σε μήκος κύματος 705nm, για μια περίοδο 10 λεπτών και δείχνουν την επιφάνεια του Ήλιου σε μεγέθυνση 30 χλμ (18 μίλια) για πρώτη φορά. Στο βίντεο φαίνεται το ταραγμένο, υπέρθερμο φυσικό αέριο που καλύπτει ολόκληρο τον Ήλιο . Οι δομές που μοιάζουν με κυψέλες, έχουν το μέγεθος της πολιτείας Τέξας των ΗΠΑ και είναι η υπογραφή των βίαιων κινήσεων που μεταφέρουν τη θερμότητα από το εσωτερικό του Ήλιου στην επιφάνεια του. Το θερμό ηλιακό υλικό (πλάσμα) ανυψώνεται στα φωτεινά κέντρα των κυψελών, ψύχεται και στη συνέχεια καταβυθίζεται κάτω από την επιφάνεια σε σκοτεινές λωρίδες”.

“Αυτές οι πρώτες εικόνες είναι μόνο η αρχή”, δήλωσε ο David Boboltz, διευθυντής προγράμματος στο τμήμα των αστρονομικών επιστημών του NSF. “Το ηλιακό τηλεσκόπιο Inouye κατά τα πρώτα 5 χρόνια της ζωής του, θα συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για τον Ήλιο μας από ό,τι όλα τα ηλιακά δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τότε που ο Galileo σημάδεψε με ένα τηλεσκόπιο για πρώτη φορά τον Ήλιο το 1612.”

Για τους περισσότερους από εμάς, το ηλιακό τηλεσκόπιο Inouye σημαίνει απλά μερικές εκπληκτικές εικόνες. Αλλά για την αστρονομική κοινότητα, υπόσχεται να εισάγει “μια νέα εποχή της ηλιακής επιστήμης και ένα άλμα προς τα εμπρός για την κατανόηση του Ήλιου και των επιπτώσεών του στον πλανήτη μας”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).