Microsoft 1 δισ. συσκευές με Windows 10 ή όχι;

Η ισχυρίζεται ότι τα έχουν εγκατασταθεί σε 1 δισεκατομμύριο συσκευές. Η δήλωση ήρθε μετά από μια ανακοίνωση της εταιρείας που έγινε τον περασμένο Μάρτιο και παρουσίαζε ότι τα Windows 10 διέθεταν 800 εκατομμύρια ενεργούς .

Ο νέος αριθμός έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Apple που αποκάλυψε ότι το λογισμικό της τρέχει σε 1,5 δισ. συσκευές παγκοσμίως.

Microsoft

Η Microsoft έχει αναφέρει εδώ και καιρό ότι υπάρχουν 1.5 δισ υπολογιστές με Windows, οπότε το νέο ορόσημο που ανακοινώθηκε σήμερα υποτίθεται ότι δείχνει ότι η υιοθέτηση των Windows βελτιώνεται, και υποτίθεται ότι ξεπέρασε το ορόσημο των 1,5 δισ. συσκευών.

Όμως ο νέος αριθμός που δημοσιεύθηκε σε μια ιταλική ιστοσελίδα της Microsoft είναι πιθανό να μην είναι ακριβής καθώς η σελίδα της ανακοίνωσης αυτή την στιγμή έχει αποσυρθεί. Να αναφέρουμε ότι κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και κάποια επίσημη ανακοίνωση, καθώς οι 1 δισεκατομμύριο συσκευές είναι ένας στόχος που η εταιρεία κυνηγάει από το 2015.

Ωστόσο η υιοθέτηση των Windows 10 κατά πάσα πιθανότητα βελτιώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια λόγω του τέλους υποστήριξης των Windows 7. Το λειτουργικό σύστημα του 2009 έφτασε στο τέλος υποστήριξης στις 14 Ιανουαρίου και έτσι ένας σημαντικός αριθμός χρηστών αναβάθμισε σε Windows 10. Φυσικά οι αναβαθμίσεις αναμένεται να συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες.

Η Microsoft βέβαια συνεχίζει να πιέζει χρήστες και επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν τα Windows 7 σε Windows 10, προειδοποιώντας για σημαντικούς κινδύνους ασφάλειας εάν συνεχίσουν να τρέχουν το ληγμένο λειτουργικό.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).