Google Maps νέο εικονίδιο και χαρακτηριστικά

Οι χάρτες της (Google Maps) έγιναν 15 ετών και για να το γιορτάσουν, η Google κυκλοφόρησε ένα νέο για την υπηρεσία μαζί με μια ελαφρώς ανασχεδιασμένη εφαρμογή και μερικές νέες λειτουργίες.

Η μεγαλύτερη αλλαγή εδώ μπορεί να είναι το νέο εικονίδιο που διαθέτει χρώματα Google-hued σε λευκό , και φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο με τα άλλα λογότυπα της Google.

Η εφαρμογή Google Maps φέρνει επίσης μια μικρή αλλαγή, με δύο πρόσθετες καρτέλες στο κάτω μέρος: η ενημερωμένη έκδοση προσθέτει τις καρτέλες “contribute” και “updates”. Τα νέα tabs αντικαθιστούν την καρτέλα “for you” με μια πιο εστιασμένη καρτέλα “saved”.

Το κίνητρο πίσω από τον επανασχεδιασμό βασίζεται στα τελευταία χαρακτηριστικά που πρόσθεσε η Google στους Χάρτες, όπως την αυξημένη εστίαση στο περιεχόμενο που ανεβάζουν οι χρήστες αλλά και την δυνατότητα ς άλλων χρηστών.

Με τις νέες καρτέλες, οι περισσότερες από αυτές τις λειτουργίες τοποθετούνται μπροστά και στο κέντρο της εφαρμογής για όλους τους χρήστες, αντί βρίσκονται “θαμμένες” σε κάποιο πλευρικό .

Η Google ανακοίνωσε επίσης κάποιες νέες δυνατότητες στα Google Maps, που μάλλον θα τις δούμε κάποια στιγμή τον Μάρτιο.

google maps

Η πρώτη είναι η αύξηση των πληροφοριών για τη δημόσια συγκοινωνία. Πριν, οι Χάρτες της Google ενημέρωναν μόνο αν ένα τρένο ή ένα λεωφορείο αναμενόταν να είναι γεμάτο, αλλά η επερχόμενη ενημέρωση θα επιτρέπει στους χρήστες να υποβάλλουν κι άλλες λεπτομέρειες, όπως την θερμοκρασία, την προσβασιμότητα σε αναπηρικές καρέκλες ή εάν υπάρχει ασφάλεια σε κάποιο πλοίο.

Η άλλη ενημέρωση έρχεται στο χαρακτηριστικό της επαυξημένης πραγματικότητας στο Live View της Google, η οποία θα είναι μια πιο ελαφριά λειτουργία που θα δείχνει απλά τη θέση του προορισμού σας χωρίς να ξεκινάει την πλήρη εμφάνιση μιας τρισδιάστατης πλοήγησης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).