Hackers μπορούν να κλέψουν τα δεδομένα παρακολουθώντας τη φωτεινότητα της οθόνης του pc

Μία πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι hackers θα μπορούσαν να κλέψουν τα δεδομένα σας παρακολουθώντας απλά την φωτεινότητα της οθόνης του υπολογιστή σας.

hackers

Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι για τη δεδομένων από υπολογιστές, χωρίς την απαίτηση σύνδεσης στο δίκτυο ή χωρίς να να χρειάζεται να βρίσκονται κάποιοι hackers μπροστά στον υπολογιστή σας. Τέτοια παραδείγματα έχουν αναφερθεί μέσω των ηχείων, μέσω του ανεμιστήρα, μέσω των led του σκληρού σας δίσκου, και ένα σωρό ευφάνταστα σενάρια.

Ένα τέτοιου είδους έξυπνου hacking είναι και μέσω της φωτεινότητας της οθόνης. Ερευνητές βρήκαν έναν τρόπο για να κλέψουν δεδομένα από υπολογιστές εξ αποστάσεως , χωρίς σύνδεση στο δίκτυο ή σε άλλες , χρησιμοποιώντας τη φωτεινότητα της οθόνης LCD.

Η προσέγγιση αυτή έγκειται στις ανεπαίσθητες αλλαγές των τιμών των χρωμάτων RGB της οθόνης LCD, τις οποίες όμως μπορεί να εντοπίσει μια συσκευή που διαθέτει κάμερα. Θα μπορούσαν, θεωρητικά, hackers να σας εξαπατήσουν ώστε να φορτώσετε κάποιο κακόβουλο στο σύστημα σας και μετά να χρησιμοποιήσουν τις κοντινές κάμερες ασφαλείας για να διαβάσουν αυτές τις πληροφορίες.

Αν έχετε ήδη σηκωθεί και κοιτάτε έξω από το παράθυρο σας για την ύπαρξη καμερών που σας στοχεύουν, ηρεμήστε.  Όπως αναφέρουν οι έρευνες, οι hackers εκτός της παραβίασης του υπολογιστή σας θα πρέπει να παραβιάσουν και μία κάμερα που να έχει άμεση οπτική επαφή με την οθόνη σας.

Σαν σενάριο προφανώς δεν ανταποκρίνεται στους απλούς χρήστες, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμοστεί σε ιδιαίτερα ασφαλείς υπολογιστές που τα δεδομένα τους έχουν αρκετή . Όπως για κρατική ή βιομηχανική κατασκοπεία.  Αν είστε επιχειρηματίας και ο ανταγωνισμός σας είναι πολύ μεγάλος και έντονα επιθετικός, τότε σκεφτείτε σοβαρά να αφαιρέσετε τις κάμερες που βλέπουν τις οθόνες των σας.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).