ESET: επίσημη απάντηση στην δημοσίευση του iGuRu.gr

Πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύσαμε το “ESET χρυσή η εταιρεία αλλά μόνο στην AV-Comparatives.”
Η δημοσίευση συμπεριελάμβανε ένα δελτίο τύπου της εταιρείας που ανακοίνωνε ότι το λογισμικό της διακρίθηκε με χρυσό και χάλκινο βραβείο στην «Summary 2019» του AV-Comparatives.

Η ESET ως γνωστό είναι μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες στην αγορά, όμως θεώρησα σωστό να δημοσιεύσω και μια ερώτηση που με απασχολούσε καιρό.

Μια εισ για αυτή την ερώτηση είχα κάνει στην δημοσίευση Windows 10: τα καλύτερα antivirus για οικιακούς χρήστες. Συνεχίζοντας λοιπόν ανέφερα:

Αλήθεια για ποιο λόγο η ESET δεν συμμετέχει στις δοκιμές της AV-TEST και προτιμάει την AV-Comparatives; Κρύβεται κάτι πίσω από την επιλογή της εταιρείας; Κι αν δεν κρύβεται γιατί να μην υπάρχει το brand name “ESET” στις λίστες της AV-TEST;
Γιατί πραγματικά η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται να μην υπάρχει καθόλου, ενώ τις λίστες AV-Comparatives υπάρχουν όλες οι εταιρείες…

Θα μας λύσει κάποιος το μυστήριο ή θα μας αφήσει να κάνουμε παράνοιες; Φυσιολογικά και εφόσον μιλάμε για την ασφάλεια, κάθε υπόνοια θα πρέπει να απαντάται αμέσως. Ας περιμένουμε και θα δούμε.

Σήμερα λοιπόν επικοινώνησε μαζί μας ο κος Νεόφυτος Νεοφύτου, Διευθύνων Σύμβουλος της ESET Hellas & για να απαντήσει στα ερωτήματά μας.
Ο κος Νεοφύτου ανέφερε:

“Η ESET συμμετέχει τακτικά σε δοκιμές του AV-Test με τις εταιρικές της λύσεις, καθώς στην παρούσα φάση εστιάζουμε στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων για επιχειρήσεις και οργανισμούς. Επιπλέον, τα προϊόντα της ESET συμμετέχουν στις δοκιμές και άλλων σημαντικών οργανισμών, όπως Virus Bulletin, AV-Comparatives ή SE Labs. Σε κάθε περίπτωση, συνιστούμε στους χρήστες να επιλέγουν προϊόντα βασιζόμενοι στην εμπειρία τους, και όχι να ακολουθούν τα συμπεράσματα μιας συγκεκριμένης ς. “

eset

Ο κος Ν. Νεοφύτου μας δήλωσε ότι το brand name της εταιρείας υπάρχει στις λίστες του AV-Test, αλλά μόνο στα προϊόντα που αφορούν τις επιχειρήσεις και όχι στα οικιακά συστήματα. Πραγματικά σε αυτό το link μπορείτε να δείτε το λογότυπο της ESET, αλλά μόνο κάτω από την κατηγορία .

Θα πρέπει να τονίσουμε την τελευταία πρόταση του κου Ν. Νεοφύτου που αναφέρει:

Σε κάθε περίπτωση, συνιστούμε στους χρήστες να επιλέγουν προϊόντα βασιζόμενοι στην εμπειρία τους, και όχι να ακολουθούν τα συμπεράσματα μιας συγκεκριμένης δοκιμής.

Η άμεση απάντηση της εταιρείας στην δημοσίευση του iGuRu.gr μας δείχνει τι σημαίνει επαγγελματισμός και ενδιαφέρον για τον τελικό χρήστη που θέτει ερωτήματα.

Το σοβαρό προφίλ της εταιρείας, το πολύ αξιόπιστο λογισμικό αλλά και ένας Διευθύνων Σύμβουλος που τονίζει το “εμπιστευτείτε την εμπειρία σας και όχι τις δοκιμές”, μάλλον μας έδωσαν τις απαντήσεις που ζητούσαμε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).