Vivaldi 2.12 με νέα λειτουργία Tracking Blocker

Ένα νέο developer snapshot του προγράμματος περιήγησης Vivaldi φέρνει επιπλέον επιλογές για την ασφαλή προστασία της ιδιωτικής σας ζωής.

Η σημερινή έκδοση 2.12.1838.3 συμπεριλαμβάνει το Tracker , καθώς και ορισμένες βελτιώσεις που έγιναν στη λειτουργία Spatial Navigation.

Ο Vivaldi ξεκίνησε σαν εφαρμογή με την υπόσχεση ότι θα σας προσφέρει ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο, πλήρως λειτουργικό, πρωτοποριακό πρόγραμμα περιήγησης. Όπως φαίνεται οι προγραμματιστές προσπαθούν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα περιήγησης στην αγορά το οποίο να προσφέρει τόσες επιλογές και χαρακτηριστικά.

Η εφαρμογή Vivaldi είναι κατασκευασμένη από τον κινητήρα του Chrome, οι χρήστες στόχος είναι οι power users. Ο περιηγητής Vivaldi δημιουργήθηκε από τον πρώην συνιδρυτή της εφαρμογής Opera και αναπτύχθηκε έχοντας κατά νου τη χρηστικότητα και τη δύναμη του Opera browser.

Vivaldi

Ο Vivaldi συνεργάζεται τώρα με την DuckDuckGo και χρησιμοποιεί την λίστα της επέκτασης DuckDuckGo Privacy Essentials. Αυτή η λίστα αποκλείει τους περισσότερους από τους γνωστούς trackers, χωρίς να παρουσιάζει εμφάνισης στους ιστότοπους. Βασίζεται στο DuckDuckGo Tracker Radar, το οποίο ανιχνεύει τον ιστό συνεχώς αναζητώντας και καταγράφοντας trackers σε σημαντικούς ιστότοπους.

Η συγκεκριμένη λειτουργία δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή σε αυτό το dev snapshot, οπότε θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε για να το δοκιμάσετε. Επισκεφτείτε έναν ιστότοπο και κάντε στο νέο εικονίδιο της ασπίδας που βρίσκεται στα αριστερά της διεύθυνσης URL για να απενεργοποιήσετε το tracking κάποιου ιστότοπου.

Η νέα εφαρμογή φέρνει επίσης άλλη μια νέα επιλογή στις Settings – Privacy – Content Blocker – Tracking Blocker. Ενεργοποιήστε την επιλογή Block Tracker σε όλους τους ιστότοπους, για να είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή σε όλο το web.

Αυτό θα σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το εικονίδιο της ασπίδας για να απενεργοποιήσετε (ή να ενεργοποιήσετε) το tracking κάποιου ιστότοπου.

Ο Vivaldi από τα παραπάνω διέθεσε κι άλλο ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Spatial Navigation”. Επιτρέπει στον χρήστη να περιηγείται σε ιστότοπους με το πληκτρολόγιό του κρατώντας το “Shift” και χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα με τα βέλη. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το νέο Spatial Navigation, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε από την διαδρομή: Settings – Webpages – Spatial Navigation.

Κατεβάστε την έκδοση 1838.3

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).