PowerShell 7 κυκλοφόρησε με άδεια ανοικτού κώδικα (MIT)

Η τελευταία σημαντική ενημέρωση της για το εργαλείο PowerShell μόλις κυκλοφόρησε, σήμερα 4 Μαρτίου. Το PowerShell 7, ο διάδοχος του PοwerShell Core 6.X, διατίθεται για τα Windows 7, 8.1 και 10, Windows Server (2008R2, 2012, 2016 και 2019), macOS και για λίγες .

Η Microsoft έχει προσθέσει μια σειρά από νέες δυνατότητες στο PοwerShell 7, όπως νέα operators, cmdlets και parallelization. Στελέχη της εταιρείας δήλωσαν ότι το PοwerShell 7 προσφέρει επίσης αυξημένη συμβατότητα προς τα πίσω έτσι ώστε οι παλαιότερων εκδόσεων του PοwerShell να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται για πρώτη φορά στο PοwerShell Core.

PowerShell 7

Πέρυσι, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα ονομάσει την επόμενη έκδοση του PοwerShell Core “PοwerShell 7” (αντί για PοwerShell Core 6.3). Η Microsoft ανέφερε επίσης σχέδιά της για την ενημέρωση του Windows PowerShell 5.1, η οποία ήταν και η τελευταία έκδοση της έκδοσης του PοwerShell που κυκλοφόρησε το 2016 μόνο για τα Windows.

Το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Microsoft είναι να παρέχει μεγαλύτερη συμβατότητα μεταξύ του PowerShell 7 και του Windows PοwerShell. Ο πυρήνας του PοwerShell 7/PοwerShell Core διατίθεται με άδεια ανοικτού κώδικα (MIT). Στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι οποιοδήποτε σύστημα που υποστηρίζεται αυτή τη στιγμή από το PοwerShell 6.x θα υποστηρίζεται αυτόματα στο PοwerShell 7.

Το PοwerShell 7 είναι μια έκδοση LTS (Long Term Servicing), η οποία θα υποστηρίζεται για περίπου τρία χρόνια από τις 3 Δεκεμβρίου 2019, την έκδοσης του .NET Core 3.1. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή δουλεύει για το PοwerShell 7.1 μια πρώτη προεπισκόπηση που πρέπει να είναι διαθέσιμη σύντομα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).