Εκλογές Δημοκρατικών στην Ουάσινγκτον και κορονοϊός : Μην γλείφετε τους φακέλους!!!

Ο κορονοϊός έχει αφήσει στην πολιτεία της Ουάσινγκτον 13 νεκρούς και έτσι στην επικείμενη ψηφοφορία για το χρίσμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών η πολιτεία προειδοποιεί τους ψηφοφόρους να μην γλείφουν τους φακέλους με τα ψηφοδέλτια !!!

Τι συμβαίνει όταν συγκρούονται τα δύο μεγαλύτερα τοπικά γεγονότα; οι εκλογές και ο κοροναϊός ; Η πολιτεία της Ουάσινγκτον παρόλο που έχει απαγορεύσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, προσπαθεί να πραγματοποιήσει τις εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών και στέλνει οδηγίες σε όσους εμπλέκονται. Μην γλείφετε τους φακέλους!

Η Ουάσινγκτον είναι μία από τις πολιτείες που θα επιλέξουν τον ευνοούμενο υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών. Η αναμέτρηση θα γίνει στις 10 Μαρτίου, και θα είναι μέσω αλληλογραφίας, που σημαίνει ότι οι ψηφοφ δεν χρειάζεται να συνωστίζονται σε δημόσιους χώρους και να μπαίνουν σε κοινόχρηστους εκλογικούς θαλάμους.

Όμως η ταχυδρομική ψηφοφορία έχει τις δικές της ανησυχίες για την υγιεινή, τόσο για τους ψηφοφόρους όσο και για τις επιτροπές καταμέτρησης και έτσι η Ουάσιγκτον έλαβε προφυλάξεις και ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμη για το χειρότερο, σε περίπτωση που ο κορονοϊός ξεπεράσει ακόμα περισσότερο τα έτσι κι'αλλιώς πολλά θανατηφόρα κρούσματα. Η πολιτεία της Ουάσινγκτον μετράει μέχρι στιγμής 12 θύματα.

Οι χειριστές των ψηφοφοριών και στις 39 κομητείες έχουν εκπαιδευτεί να πλένουν καλά τα χέρια τους και να φορούν γάντια κατά την επεξεργασία των καρτών ψηφοφορίας, για την περίπτωση που τα μικρόβια εξακολουθούν να υπάρχουν επάνω και μέσα στους φακέλους, και ιδιαίτερα στην σφράγισή τους.

Για να ελαχιστοποιηθούν αυτά τα μεταδιδόμενα σταγονίδια, έχει ζητηθεί από τους ψηφοφόρους να μην κλείσουν τους φακέλους γλείφοντάς τους με σάλιο αλλά να χρησιμοποιούν ένα υγρό σφουγγάρι ή πανί. Η οδηγία αυτή έκανε τους κατοίκους της Ουάσινγκτον να γελάσουν, αλλά η δύναμη της συνήθειας δε κόβετε εύκολα.

Οι αρμόδιοι για την υγεία εξακολουθούν να μην γνωρίζουν πόσο καιρό ο κορονοϊός μπορεί να παραμείνει ενεργός σε άψυχα αντικείμενα, αλλά ο Mark Dalman, βοηθός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Kent που ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες, υποδηλώνει ότι είναι κάπου μεταξύ μιας ημέρας και μιας εβδομάδας. Έτσι, θεωρητικά, ο ιός θα μπορούσε να “παραμείνει απολύτως” ζωντανός και μολυσματικός μέχρι να ανοιχτεί ο φάκελος.

Ο ς έχει το δικό του “φάκελο”, κατασκευασμένο από λιπίδια, και μόνο όταν αυτό το εξωτερικό στρώμα τότε ο ιός θα σταματήσει να είναι μολυσματικός. Το ανθρώπινο χέρι που έχει επάνω του απολυμαντικό μπορεί να το διασπάσει, αλλά επειδή οι φάκελοι ταχυδρομείου είναι πορώδες, δεν θα ήταν αποτελεσματικό σε αυτή την επιφάνεια. Έτσι, ο Dalman συμφωνεί με τη σύσταση να μην γλείφετε τους φακέλους !!.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).