Το YouTube θα σταματήσει την υψηλή ευκρίνεια στα βίντεο λόγω του covid-19

Η Google θέλοντας να μειώσει τη χρήση εύρους ζώνης στην Ευρώπη λόγω του covid-19 , θα σταματήσει στον YouTube την αναπαραγωγή βίντεο σε υψηλή ευκρίνεια.

covid-19

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, η Google ανακοίνωσε ότι το YouTube θα σταματήσει να προσφέρει στην Ευρώπη βίντεο υψηλής ευκρίνειας για όσο χρόνο κρατάει η πανδημία του covid-19 . Το περιοριστικό μέτρο έγκειται στην προσπάθεια της εταιρείας να μειώσει τη χρήση εύρους ζώνης και να αποφύγει την υπερφόρτιση του διαδικτύου στην γηραιά ήπειρο.

Η Ευρώπη ουσιαστικά τώρα πλήττεται από την πανδημία του covid-19 και η πλειοψηφία των χωρών της ζήτησε αυτή την εβδομάδα από μεγάλη μερίδα των εργαζομένων να συνεχίσουν την εργασία τους από το σπίτι.

Έτσι, η χρήση του διαδικτύου αυξήθηκε και ορισμένα διαδικτυακά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των λογισμικών της Microsoft, αγωνίζονται να παραμείνουν συνδεδεμένα λόγω του μεγάλου αριθμού των συνδέσεων και των τηλεδιασκέψεων. Το Facebook επιβεβαίωσε επίσης ότι το WhatsApp αντιμετώπισε ζητήματα εξαιτίας της άνοδος της κυκλοφορίας, με την εταιρεία να διπλασιάζει τον αριθμό των servers για να καλύψει την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων.

Ο επικεφαλής της βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κος Thierry Breton ζήτησε την μείωση στην ποιότητα των βίντεο του YouTube και αντίστοιχα και σε άλλες εταιρείες streaming, σε μια προσπάθεια αποφυγής διακοπών του διαδικτύου. Η Google είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που θα προχωρήσει στην απαίτηση.

Πάντως μέχρι την στιγμή της γραφής αυτού του άρθρου το YouTube δείχνει ακόμα βίντεο με αναλύσεις όπως 2160p-HD, 1440p-HD, 1080p-HD και 720p-HD.

Αντίστοιχη ανακοίνωση μείωσης της ποιότητας αναμένεται να κάνει και το Netflix.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top