Η Hewlett Packard προειδοποιεί για σφάλμα που καταστρέφει τους SSD μετά από 40.000 ώρες

Η Packard Enterprise (HPE) προειδοποιεί τους πελάτες της ότι ορισμένοι SSD δίσκοι της θα αποτύχουν μετά από 40.000 ώρες λειτουργίας, εκτός και εάν τους εγκαταστήσετε ένα κρίσιμο patch.

Hewlett

Το τρέχον ζήτημα αφορά SSD δίσκους σε servers της Hewlett Packard και σε αποθήκευσης όπως HPE ProLiant, Synergy, Apollo 4200, Synergy Storage Modules, D3000 Storage Enclosure, StoreEasy 1000 Storage.

Η εταιρεία είχε κάνει παρόμοια ανακοίνωση τον Νοέμβριο του 2019, όταν το ελάττωμα του προκάλεσε αποτυχία μετά από 32.768 ώρες λειτουργίας. Στη νέα ανακοίνωσή της αναφέρει ότι στους επηρεαζόμενους ssd δίσκους τρέχει μια έκδοση firmware παλαιότερη από HPD7, και θα αποτύχουν μετά την ενεργοποίησή τους στις 40.000 ώρες. Αυτό μεταφράζεται περίπου σε 4,5 χρόνια και είναι περίπου μισό χρόνο νωρίτερα από την λήξη της εκτεταμένης εγγύησης που διατίθεται για το προϊόν.

Προσέξτε γιατί όταν παρέλθει ο χρόνος των 40.000 ωρών δεν είναι δυνατή η ανάκτηση ούτε των δεδομένων ούτε της μονάδας δίσκου. Η πρόληψη μιας τέτοιας καταστροφής μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων.

Η Hewlett Packard ενημερώθηκε για το σφάλμα του firmware από έναν κατασκευαστή SSD και προειδοποιεί ότι εάν οι SSD δίσκοι εγκαθίστανται και τίθενται σε λειτουργία την ίδια στιγμή είναι πιθανό να αποτύχουν σχεδόν ταυτόχρονα. Το νέο firmware μπορεί να εγκατασταθεί χρησιμοποιώντας ένα flash στοιχείο για VMware ESXi , Windows και Linux.

Η Hewlett Packard εκτιμά ότι οι SSD που δεν έχουν γίνει patcch θα αρχίσουν να αποτυγχάνουν από τον Οκτώβριο του 2020. Αυτό δίνει αρκετό χρόνο στους διαχειριστές να εφαρμόσουν το διορθωμένο firmware.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).