Τα 7 καλύτερα μουσεία σε εικονική πραγματικότητα

Το να επισκεφτείτε τα καλύτερα μουσεία στο κόσμο είναι αφενός μεν πολυέξοδο, αφετέρου δε αδύνατον με την πανδημία του κορονοϊού. Έχετε όμως την δυνατότητα να τα επισκεφτείτε σε εικονική πραγματικότητα μέσα από το σπίτι σας.

μουσεία

Φυσικά και ένα ταξίδι στις διάφορες καθώς και η φυσική επίσκεψη στα μουσεία αυτής, είναι η καλύτερη ψυχαγωγική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική δραστηριότητα. Όμως ακόμα και να έχετε τα χρήματα, με την πανδημία του κορονοϊού, δεν έχετε την άδεια. Όμως, μια εικονική περιήγηση στα μουσεία ανοίγει πολλές πόρτες για να βυθιστείτε στον πολιτισμό της ιστορίας του .

Για παράδειγμα, μια εικονική εκδρομή στο Λούβρο μπορεί να μην είναι η τέλεια εκδρομή, αλλά είναι εξίσου εκπαιδευτική και σας δίνει επίσης μια προεπισκόπηση του τι να περιμένετε να δείτε, όταν θα κάνετε ένα ταξίδι στη Γαλλία.

Δείτε λοιπόν αυτές τις επτά εικονικές περιηγήσεις από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου.

1. Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σμιθσόνιαν
μουσεία

Το δημοφιλές Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σμιθσόνιαν (Smithsonian National Museum of History) βρίσκεται στην πόλη Ουάσικτον DC και είναι μέρος του μεγαλύτερου συγκροτήματος μουσείων στον κόσμο που διευθύνεται από το Smithsonian Institution.

Μία πραγματική επίσκεψή σας, θα σας οδηγούσε σε ένα συγκρότημα 19 μουσείων και ερευνητικών κέντρων. Χάρη στην εικονική περιήγηση, μπορείτε να αφιερώσετε το χρόνο σας και να επισκεφθείτε καθένα από τα εκθέματα, σε αυτόν τον τεράστιο λαβύρινθο. Δεν θα έχετε βέβαια την ακριβή αίσθηση, να στέκεστε μπροστά σε ένα απολίθωμα του Τυρανόσαυρου Ρεξ (Tyrannosaurus rex), αλλά μπορείτε να απολαύσετε τις εικονικές εκθέσεις, που είναι βελτιστοποιημένες για ένα ψηφιακό κοινό.

Μπείτε στη ροτόντα και πηγαίνετε για μια ολοκληρωμένη περιήγηση με τα πόδια από δωμάτιο σε δωμάτιο, σε όλο το μουσείο. Τα βέλη κατεύθυνσης και μερικά χειριστήρια θα σας βοηθήσουν να καθοδηγηθείτε γύρω από τα εκθέματα. Μπορείτε επίσης, να μεταβείτε απευθείας σε ένα σημείο χρησιμοποιώντας το χάρτη.

Εάν δείτε ένα εικονίδιο κάμερας, κάνοντας κλικ πάνω του εμφανίζεται το έκθεμα σε κοντινή απόσταση. Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο είναι αρκετά γρήγορη πριν ξεκινήσετε την εικονική περιήγηση.

2. Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης
μουσεία

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (Metropolitan Museum of Art) βρίσκεται στην Νέα Υόρκη και είναι ένα από τα πιο διάσημα μουσεία στον κόσμο και ένα ορόσημο της πόλης. Φιλοξενεί μια συλλογή από πίνακες και γλυπτά που εκτείνονται σε 5000 χρόνια του πολιτισμού μας.

Το μεγαλύτερο μουσείο στις ΗΠΑ περιλαμβάνει έργα τέχνης από τους Βίσεντ Βαν Γόνγκ, Μονέ, Εντγκάρ Ντεγκά, Πολ Γκωγκέν, Γιοχάνες Βερμέερ και άλλους σύγχρονους καλλιτέχνες όπως η Τζόρτζια Ο'Κιφ και ο Τζάκσον Πόλοκ.

Είναι αδύνατο να δείτε τα πάντα σε μία επίσκεψη. Έτσι, η εικονική περιήγηση που είναι οργανωμένη σε διαφορετικές ενότητες, βοηθάει πολύ. Εξερευνήστε διάφορα μέρη των μουσείων μέσω του Met 360 ° και παρακολουθήστε παρουσιάσεις επιμελημένων συλλογών στο MetCollects.

Το μουσείο φιλοξενεί επίσης πολλές εικονικές εκδηλώσεις στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Αυτές περιλαμβάνουν συνεδρίες αφήγησης, προγράμματα δημιουργίας τέχνης και ζωντανές παραστάσεις.

3. Βρετανικό Μουσείο
μουσεία

Εάν νομίζετε ότι το Σμιθσόνιαν είναι τεράστιο, τότε θα εκπλαγείτε όταν θα μάθετε ότι το Βρετανικό Μουσείο είναι ο μεγαλύτερος εσωτερικός χώρος, στον κόσμο του Google Street View. Βρίσκεται στο Λονδίνο και είναι από τα πιο φημισμένα μουσεία του κόσμου. Περιέχει αρχαιότητες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των γλυπτών του Παρθενώνα.

Υπάρχουν έντεκα τρόποι για να εξερευνήσετε το Βρετανικό Μουσείο ακόμα και όταν είναι κλειστό. Μαζί με το Google Street View, θα το βρείτε επίσης στον ιστότοπο Google Arts & Culture.

Όποια διαδρομή κι αν επιλέξετε, συμβουλευτείτε αυτόν τον οδηγό για συμβουλές αναζήτησης. Παρακολουθήστε το Museum of the World για να δείτε έναν υπέροχο συνδυασμό οπτικοποίησης και ιστορίας.

Διαφορετικά, ξεκινήστε από τον τεράστιο θόλο του μουσείου που ονομάζεται Great Court. Είναι ο μεγαλύτερος καλυμμένος δημόσιος χώρος στην Ευρώπη με την εντυπωσιακή γυάλινη και ατσάλινη οροφή του – φτιαγμένο από 3.212 τζάμια.

4. Λούβρο

Το Λούβρο βρίσκεται στο Παρίσι και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων μουσείων στον κόσμο. Εκεί βρίσκεται και το περίφημο άγαλμα “Νίκη της Σαμοθράκης”. Οι εικονικές περιηγήσεις του μουσείου καλύπτουν διάφορα τμήματα του μουσείου.

Ξεκινήστε το εικονικό σας ταξίδι στο Λούβρο από έξω. Δείτε το αρχιτεκτονικό μεγαλείο του κτίσματος και μετά πηγαίνετε στα διάφορα τμήματα που στεγάζουν τα αντικείμενα τέχνης. Υπάρχουν τέσσερις εικονικές περιηγήσεις αυτή τη στιγμή, αλλά είναι συναρπαστικές.

Για παράδειγμα, δοκιμάστε την ενότητα Αιγυπτιακές Αρχαιότητες. Η μικρή ενόχληση είναι ότι μερικές από τις εικονικές περιηγήσεις εξακολουθούν να εκτελούνται σε Flash.

Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε γυαλιά VR ή ακόμα και το Google Cardboard, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Mona Lisa: Beyond the Glass και να απολαύσετε την υποδειγματική αναδρομή στην καριέρα του Λεονάρντο Ντα Βίτσι.

5. Μουσείο του Βατικανού

Από πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά έως τεράστιες τοιχογραφίες, το Μουσείο του Βατικανού είναι ένα απολαυστικό μουσείο. Η αρχική σελίδα περιλαμβάνει πολλές αξιόλογες συλλογές.

Η εικονική περιήγηση 360 μοιρών του Σιστίν Τσαπέλ θα σας δείξει τι έχετε χάσει που δεν έχετε πάει ακόμα στο Βατικανό. Υπάρχουν έξι ακόμη περιηγήσεις 360 μοιρών που μπορείτε να εξερευνήσετε με το πάτημα ενός ποντικιού. Μην χάσετε ένα εικονικό ταξίδι στο δωμάτιο για τον Ραφαήλ.

Οι θολωτές οροφές, οι περίπλοκες τοιχογραφίες και η υψηλή αναγεννησιακή τέχνη, θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε για την ιδιοφυΐα του Μιχαήλ Άγγελου και του Ραφαήλ, μεταξύ άλλων καλλιτεχνών εκείνης της εποχής.

Και εδώ οι περιηγήσεις εκτελούνται σε Flash.

6. Μουσείο Γκούγκενχαϊμ Μπιλμπάο

Το μουσείο είναι από μόνο του ένα έργο τέχνης. Ολόκληρο το κτίριο είναι ένα αριστούργημα του αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από τιτάνιο και ατσάλι.

Ο ιστότοπος έχει όλες τις περιγραφές των διαφορετικών εκθεμάτων. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο Google Arts & Culture για πλήρη διαδραστική εικονική περιήγηση στο Γκούγκενχαϊμ (Guggenheim).

Το μεγαλύτερο μέρος του εικονικού ταξιδιού σας θα καθοδηγηθεί από το ίδιο το αρχιτεκτονικό οικοδόμημα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κατευθυνθείτε στις συλλογές της σύγχρονης τέχνης, οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονται από τη μεταπολεμική εποχή.

7. Εθνικό Μουσείο Αυστραλίας

Το μουσείο που βρίσκεται στην Καμπέρα και προωθεί τη μοναδική κουλτούρα της Αυστραλίας, μέσω διαφόρων εκδηλώσεων, εκθέσεων και συλλογών. Μπορείτε να εξερευνήσετε τα εκθέματα μέσα από τον ιστότοπο ή να μεταβείτε στον αντίστοιχο ιστότοπο Google Arts & Culture.

Δείτε το “Stories Explorer” καθώς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της αυστραλιανής ηπείρου.

Εάν έχετε παιδιά στο σπίτι, τότε αξίζει να επισκεφθείτε την ειδική σελίδα χειροτεχνίας “Κάντο μόνος σου” (DIY) στον ιστότοπο του μουσείου. Η κατασκευή μιας μαριονέτας δράκου ή ενός κράνους Ρωμαίου στρατιώτη ή οποιωνδήποτε άλλων καλλιτεχνικών παιχνιδιών για παιδιά, θα σας βοηθήσει να τα κρατήσετε απασχολημένα.

Χρησιμοποιήστε τις εικονικές περιηγήσεις για να μάθετε περισσότερα για τον κόσμο
Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά τα μουσεία. Σχεδόν κάθε μεγάλο μουσείο έχει μοιράσει τη συλλογή του διαδικτυακά ή έχει επιτρέψει στο Google Arts & Culture να το φιλοξενήσει.

Και το μουσείο της Ακρόπολης έχει την θέση του στο Arts & Culture. Όμως επειδή θεωρούμε αδιανόητο να μην επισκεφτείτε φυσικά το μεγαλύτερο μουσείο της χώρα σας, δεν το συμπεριλάβαμε στο άρθρο μας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).